viernes, 7 de noviembre de 2008

Un treball sobre el carrer Major, guanyador del Premi d’Investigació

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, i la regidora de Cultura, Amèlia Morral, han lliurat aquest matí un xec valorat en 1.000 euros al guanyador del 10è Premi d’Investigació de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Ferran Martín i Miguel, autor del projecte Carrer Major XXI: anàlisi urbanístic per a una vida futura.

El projecte planteja una investigació sobre el passat, present i futur del carrer Major, presentant-lo com al centre de la ciutat, tenint en compte les futures transformacions urbanístiques i incorporant propostes per donar-li un nou caire.

El guanyador ha rebut la tercera part del premi, ja que la resta, 2.000 euros, li seran lliurats un cop hagi lliurat el treball definitiu al Consistori, d’aquí a sis mesos, que posteriorment editarà en un llibre.

La regidora de Cultura, Amèlia Morral, ha destacat que “amb aquest certamen volem promoure la investigació sobre aspectes de Montcada i Reixac que poden referir-se, entre d’altres temes, a la història, l’arqueologia, sociologia, economia o el folklore”.

Ferran Martín (Barcelona, 1973) és arquitecte superior des de l'any 2001 per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Escola Tècnica Superior de Barcelona (ETSAB) i és especialista en informàtica avançada per arquitectura. Durant 7 anys ha estat cap del taller de la Sala d'Arquitectes NASSAR i actualment està dirigint les obres d'urbanització de l'Illa Domingo Fins de Montcada i Reixac, és a dir els carrers Sant Josep i Ripoll.

En l’edició d’enguany del Premi d’Investigació s’hi han presentat sis treballs. El jurat ha estat format per persones especialitzades en els temes tractats als projectes presentats.

El 9è Premi d’Investigació el va rebre Maria José Duran per un treball que recollia una cartografia d’usos del sòl del municipi entre els anys 1900 i 2000, un període durant el qual Montcada i Reixac va rebre un gruix important de població amb l’aparició de diverses indústries i es va passar d’un paisatge agrícola a un d’urbà.

Doto: Departament de Premsa de L'Ayuntament.

No hay comentarios: