viernes, 21 de noviembre de 2008

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES





Fotos: Esteban Fernández

El programa d'actes per commemorar el Dia Internacional contra la Violència vers les dones va començar ahir al vespre amb la lectura d'un manifest unitari dels representants de les entitats municipals i els partits polítics de Montcada i Reixac contra la violència vers les dones.
L'acte es va dur a terme a la Casa de la Vila i va anar precedit d'una xerrada a càrrec de Daniel Gabarró, metre psicopedagog i coordinador de l'Associació Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya. La conferència, "Violència de gènere: quin paper juguen els homes?", va aconseguir un gran èxit de participació i va omplir la sala institucional d'aquest equipament.La regidora de Dona i Igualtat, M.Teresa Gallego, ha afirmat que "el problema de la violència de gènere és una xacra socials que ens afecta a tots. Per eradicar-la, hem d'aconseguir trencar amb el model de masculinitat agressiu i violent i construir relacions d'igualtat entre homes i dones".
Les activitats continuaran avui amb una hora del conte a la biblioteca Montcada Centre i una exposició fotogràfica "Les dones, una visió juvenil", a l'Espai Jove Can Tauler, organitzada conjuntament per la regidoria d'Infància i Joventut i l'Oficina d'Atenció a la Dona (OAD).
El mateix dia 25 es durà a terme una concentració unitària davant la Casa de la Vila on es llegirà el manifest del Dia Internacional contra la violència vers les dones. L'acte serà a les 19h. El programa finalitzarà amb la xerrada "Drets de la dona, aspectes legals de la violència", a càrrec de l'advocada Marta Argudo, a l'Espai Cultural Kursaal el 26 de novembre a les 19h i el passi de curtmetratges MECAL "Els conflictes de les relacions de parella", a l'Auditori Municipal el 28 de novembre a les 20h.
Audio:

No hay comentarios: