viernes, 28 de noviembre de 2008

El ple insta a la Generalitat a respectar els terminis de construcció del nou IES Montserrat Miró


L’Ajuntament de Montcada i Reixac va aprovar ahir al ple del mes de novembre instar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que respecti els terminis acordats per a la construcció del nou edifici que substituirà a l’actual IES Montserrat Miró. Aquesta reclamació es produeix arran el coneixement de que la Generalitat no ha previst incloure cap reserva pressupostària l’any 2009 per a la construcció d’aquest nou centre, i tampoc, la seva aprovació en acord de govern durant aquest any. La regidora d’Educació ha afirmat que “aquest fet suposaria un retard d’entre un i dos anys en l’execució de les obres, un retard molt important per a aquestes obres ja que el centre es troba en unes condicions precàries, amb manca d’espais, serveis i un deteriorament important de les seves instal·lacions”.

L’institut, ubicat al carrer Carrerada, molt a prop de l’autopista C-33, la via de tren de la línia Barcelona – Vic – Puigcerdà, i el riu Ripoll, pateix nombrosos problemes estructurals i deficiències que aconsellen substituir-lo per un de nou, tal i com estableix l’estudi de viabilitat que va elaborar Serveis Territorials d’Educació fa dos anys. El document descarta una reforma integral de l’edifici, que té més de 30 anys.

Està previst que el nou IES Montserrat Miró sigui una construcció preindustrialitzada, moderna i de qualitat, amb 5.000 m2 d’espai, quatre línies d’ESO i tres de batxillerat, ubicat als terrenys que actualment ocupa la pista d’atletisme, al Pla d’en Coll. Entre les actuacions més importants hi haurà la reconversió del gimnàs, que es dividirà en aules. A canvi, l’Ajuntament i el Departament d’Educació van signar el passat setembre un conveni per tal que l’IES pugui fer servir, a partir del proper curs, les instal·lacions del Pavelló Municipal Miquel Poblet.

No hay comentarios: