jueves, 13 de noviembre de 2008

FUNDACIO CULTURAL MONTCADA: Xerrada sobre Jaume I El Conqueridor


Dimecres passat i dintre de les activitats programades per la Fundació Cultural Montcada, es va celebrar una xerrada col·loqui a càrrec de Joan Bertrán, persona pertanyent a la Fundació, autodidacta i estudiós de la Història de Catalunya, sobre les conquestes del Rei Jaime I El Conquistador.
El Rei Jaime I el Conquistador va néixer el 2 de Febrer de 1.208 en Montpelier i va morir a València el 27 de Juny de 1276 als 68 anys d'edat, molts anys si tenim en compte que el terme mitjà de vida en aquells temps era de 30 anys. Les accions més conegudes del rei català van ser les conquestes de Mallorca, València i Múrcia. (D'aquí li ve l'àlies de Conquistador).
En la mort del Rei Jaime Primer segons Ramón Montaner els lloros i crits de dolor es van escoltar per tota la ciutat, no quedant home ric, cavaller, ciutadà, dona o donzella que no fos darrere de la senyera i el seu escut.
El duel va durar quatre dies? La voluntat del Rei Jaime I era ser enterrat en el Monestir de Poblet davant de l'Altar Major.
La por que la seva ànima condemnada per la seva fama de “femeller” disposés que per a la seva salvació se celebressin 35.000 misses repartides per diferents monestirs i convents.
En el Monestir de Poblet es van celebrar 5.000 misses per la seva ànima.
Pepe Martínez
Audio:


No hay comentarios: