viernes, 28 de noviembre de 2008




Fotos: Pepe Martínez

L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, va inaugurà les primeres jornades sobre participació ciutadana en l'àmbit de la Infància i la Joventut, que es van celebrar divendres 28 i dissabte 29 de novembre a l'Hotel Ciutat de Montcada (C. Verdi,12).

Aquestes jornades amb comptat amb el suport d'institucions com la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques o la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La iniciativa té com a objectiu debatre i reflexionar sobre models i experiències de participació ciutadana en l'àmbit de la joventut i la infància, especialment les realitzades des de les administracions locals, les més properes a la ciutadania.

Durant aquests dos dies es va reflexionar sobre els canals de participació que fan servir els joves en el marc dels diferents reglaments de Participació Ciutadana, es va contrasta amb experts i especialistes noves formes de participació adreçades a infància i joventut i es va debatre sobre com propulsar la cultura participativa entre aquest col·lectiu.

Aquesta iniciativa va està adreçada principalment a totes aquelles persones vinculades a les àrees d'infància i joventut a nivell d'administració pública així com a joves representants d'entitats o col·lectius juvenils.

Entre els experts que van assistir destaca la presència de Pilar Pérez Lapuente, alcaldessa de Torrellas ( Zaragoza), senadora i presidenta de la Comissió de Joventut de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Salvador Esteve, president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Carmen García Lores, presidenta de la Comissió de Participació Ciutadana de la Federació Catalana de Municipis i Comarques o Xavier Amor, diputat delegat de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona i alcalde de Pineda de Mar, entre altres.

No hay comentarios: