lunes, 24 de noviembre de 2008

Neteja d’abocaments de runa de la construcció

Foto: Premsa de L'Ajuntament
La zona de la Bòbila d’en Gran i de Ca n’Albinyana, al Pla de Reixac, són els dos punts on es centra l’actuació de neteja de residus incontrolats que està duent a terme a Montcada i Reixac l’Agència de Residus de Catalunya. De moment s'han retirat 31 tones de residus de diferents tipus, entre els quals destaquen gairebé 2 tones de fibrociment i unes 5 tones de pneumàtics.

Per dur a terme aquests treballs es tancarà al trànsit rodat algun camí secundari d’accés a aquestes zones, amb el pas permès només als propietaris o pagesos. Es preveu també que a principis de 2009 es procedirà a la neteja de la zona del marge esquerre del Besòs.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha explicat que “per tal d’actuar contra aquest problema, que s’està generalitzant arreu del municipi, es sancionaran durament els infractors que cometin aquestes faltes o delictes ambientals, com ja s’ha fet darrerament”.

Aquests treballs són fruït d’un projecte presentat l’any 2006 pel servei de Medi Ambient de l’Ajuntament, on es localitzaven i es quantificaven diversos punts d’abocaments incontrolats. La major part dels residus retirats són voluminosos i runa de la construcció, tot i que també hi ha abocaments de fibrociment.

No hay comentarios: