lunes, 24 de noviembre de 2008

Presentació de les primeres jornades sobre la participació de la infància i la joventut


L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha presentat aquest matí en roda de premsa el contingut i objectius de les primeres jornades sobre participació ciutadana en l’àmbit de la Infància i la Joventut, que es duran a terme el proper divendres 28 i dissabte 29 de novembre a l’Hotel Ciutat de Montcada (C. Verdi,12). A l’acte també va assistir la regidora de Participació Ciutadana, M. Teresa Gallego, i la d’Infància i Joventut, Eva Gonzalo.

Aquestes jornades amb comptat amb el suport d’institucions com la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques o la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La iniciativa té com a objectiu debatre i reflexionar sobre models i experiències de participació ciutadana en l’àmbit de la joventut i la infància, especialment les realitzades des de les administracions locals, les més properes a la ciutadania. Durant aquests dos dies es reflexionarà sobre els canals de participació que fan servir els joves en el marc dels diferents reglaments de Participació Ciutadana, es contrastarà amb experts i especialistes noves formes de participació adreçades a infància i joventut i es debatrà sobre com propulsar la cultura participativa entre aquest col·lectiu.

Aquesta iniciativa està adreçada principalment a totes aquelles persones vinculades a les àrees d’infància i joventut a nivell d’administració pública així com a joves representants d’entitats o col·lectius juvenils.



Entre els experts que assistiran destaca la presència de Pilar Pérez Lapuente, alcaldessa de Torrellas, senadora i presidenta de la Comissió de Joventut de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Salvador Esteve, president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, Carmen García Lores, presidenta de la Comissió de Participació Ciutadana de la Federació Catalana de Municipis i Comarques o Xavier Amor, diputat delegat de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona i alcalde de Pineda de Mar, entre altres. L’acte inaugural de les jornades es celebrarà el divendres 28 de novembre a les 9.30 hores.

No hay comentarios: