miércoles, 11 de febrero de 2009

Un estudi revela la presència de nombrosos rapinyaires nocturnes al Pla de Reixac

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha engegat un projecte d’investigació ornitològica amb l’objectiu de conèixer les poblacions de les diferents espècies de rapinyaires nocturns i la seva distribució pel terme municipal. La primera part de l’estudi, realitzada pels ornitòlegs Francesc Xavier Macià i Xavier Larruy, ha revelat la presència de nombroses aus de 5 espècies diferents al Pla de Reixac: el xot, el mussol comú, el mussol banyut, el gamarús i l’òliba.

L’estudi destaca la gran densitat de mussol comú registrada en aquest espai, on s’han comptabilitzat un total de 41 parelles i on es varen anotar densitats records a nivell català de 15 a 16 parelles per quilòmetre quadrat. A més, es va trobar una joca hivernal de mussol banyut, dada molt remarcable ja que a Catalunya existeixen molt poques ubicacions conegudes de joques d’aquest rapinyaire.

Durant aquest any es durà a terme la segona part del projecte que abastarà les zones del terme municipal que encara no s’han prospectat i que abasten part de la Serra de la Marina, la Serra de Collserola, Gallecs, el turó de Montcada i el riu Besòs.

No hay comentarios: