viernes, 13 de febrero de 2009

Subvenció de l’ACA de més de 100.00 euros per a la recuperació del Ripoll

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció a l’Ajuntament de Montcada i Reixac de 116.505 euros que destinarà a la recuperació de l’espai fluvial del riu Ripoll.
La segona fase de les obres de neteja i adequació paisatgística i ambiental del Ripoll va començar al desembre amb una aportació del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs de 66.000 euros.
Els treballs consisteixen en la rehabilitació de la llera del riu traient els horts il·legals i plantant espècies de ribera i arbustos.
El projecte municipal contempla l’actuació en una superfície de 12 hectàrees, des de la desembocadura de la riera de Sant Cugat al riu Ripoll fins al límit del terme municipal de Montcada i Reixac amb Ripollet.

Es potenciarà la vegetació autòctona de ribera, amb diverses plantacions d’arbustos, plantes aquàtiques i alguns arbres, amb la intenció que vagin colonitzant l’espai fluvial.
Al 2006 es va dur a terme una primera fase de rehabilitació de l’entorn fluvial. Amb aquesta actuació, dins de la subvenció de l’ACA 1,5 milions d’euros per recuperar 26 espais fluvials d’arreu de Catalunya, es pretén millorar l'estat de les masses d'aigua afectades a fi d'assolir els objectius ambientals establerts per la Directiva marc de l'aigua i alhora apropar a la ciutadania els espais recuperats per a un ús social i educatiu.

No hay comentarios: