lunes, 9 de febrero de 2009

Itineraris mediambientals per l’espai d’interès natural de Gallecs

El Consorci de Gallecs ha editat un catàleg amb cinc itineraris que es poden realitzar, a peu o en bicicleta, per aquest espai agroforestal ubicat als termes municipals de Montcada i Reixac –la urbanització Estany de Gallecs-, Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès i Lliçà de Vall.

Els itineraris s’endinsen en les 753 hectàrees protegides del parc, amb l’objectiu de donar a conèixer als visitants la seva riquesa natural (boscos, aiguamolls, rieres i la fauna associada), agrícola (camps de cultiu de cereal i horts familiars que produeixen aliments ecològics) i cultural (l’església romànica de Santa Maria de Gallecs, la mil·lenària Torre d’en Malla, i altres masies amb segles d’història).

Es tracta de cinc excursions (el camí dels bandolers, la riera de Gallecs, el camí de Sant Valerià, al cor del bosc, i al bell mig de Gallecs) d’entre 35 minuts i dues hores i quart de durada, de dificultat baixa o mitjana.

El catàleg inclou un plànol per arribar a Gallecs des de Montcada i Reixac. Se n’han editat un total de 2.000, a disposició de la ciutadania en tots els equipaments municipals.

El Consorci, integrat pels Departaments de Política Territorial i Obres Públiques, Medi Ambient i Habitatge i Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, i els Ajuntaments, té per objecte la gestió, explotació, protecció i conservació dels terrenys de Gallecs, per tal de protegir i millorar-ne els valors ecològics, paisatgístics, agrícoles, forestals i productius; aprofitar de forma racional els recursos de l’espai, i desenvolupar econòmicament i tecnològica les activitats agràries; connectar l’espai amb altres espais lliures i crear així corredors biològics; i incidir en l’educació mediambiental.

No hay comentarios: