martes, 17 de febrero de 2009

Tot a punt per a la celebració del Carnaval

14 comparses desfilaran pels carrers de Montcada i Reixac el proper dissabte, 21 de febrer, amb motiu de la Gran Rua de Carnaval 2009, organitzada per la regidoria de Cultura. Prop de mil persones participaran al recorregut, en el que els grups ompliran els carrers de disfresses, carrosses, maquillatges, músiques i balls.

La desfilada sortirà del carrer Bifurcació a les 18 hores i realitzarà el següent itinerari: Bateria, Masia, avinguda de la Unitat, Pasqual, Elionor, carrer Major, Pont dels Hermanos, rambla dels Països Catalans, camí de la Font Freda i Pavelló Miquel Poblet. La primera carrossa portarà al Rei Carnestoltes i, al darrera, es podran afegir les persones que vagin disfressades, que no formin part de cap comparsa i que hi vulguin participar a la rua.

La regidora de Cultura, Amèlia Morral, ha manifestat que “el Carnaval és una de les festes més esperades pels montcadencs i montcadenques, uns dies per sortir al carrer, gaudir de la rua i de totes les activitats que des de l’Ajuntament organitzem, sobretot, pels més petits”.

Un any més, el sambòdrom es celebrarà al pavelló Miquel Poblet, a partir de les 20.30 hores aproximadament. Els participants de la Rua ballaran amb la música i oferiran el seu millor espectacle davant el públic. Després del sambòdrom tindrà lloc el lliurament d’obsequis a les comparses participants i es sortejaran dos viatges “amb l’objectiu de potenciar la participació i veient els bons resultats que va donar aquesta iniciativa l’any passat”, ha afegit la regidora. El montcadenc Jordi Amenós i la seva banda Pentina el Gat s’encarregaran d’amenitzar l’acte. A les 24.00 hores s’iniciarà el Gran Ball de Carnaval, amb l’Orquestra Cimarrón, i a partir de les 2 de la matinada començarà el Carnaval Jove, que s’allargarà fins a les 4.15h. Tots els actes que tindran lloc al pavelló seran gratuïts.

El dijous Gras, inici de les festes
El Rei Carnestoltes, i tot el seu seguici d’aduladors arribarà a l’estació de renfe de Montcada i Reixac-Manresa, des d’on es desplaçaran a la plaça de l’Església el proper dijous gras, el 19 de febrer, a les 17.30 hores i allà llegirà el pregó que regirà les festes del Carnaval 2009. El Carnestoltes presentarà a la seva cort i convidarà al públic assistent a un berenar a base de coca de llardons, vi dolç i refrescs, que oferiran les següents pastisseries i forns del municipi: Badosa, Tarzán, Montcada, Blanch, Oliveras, Nancy, Rosina Montserrat, Supan, Pa de La Llagosta i Panificadora Valero. L’acte estarà amenitzat per el grup musical Xip Xap. D’altra banda, el diumenge 22 de febrer hi haurà un ball infantil a les 12 hores a la plaça de l’Església, a càrrec de Amadeu & Cia.

Montcada i Reixac acomiadarà el rei carnestoltes el dimecres 25 de febrer a les 17.30 hores a la Plaça de l’Església amb el lliurament de premis del concurs de sardines. El rei carnestoltes obsequiarà a les persones que portin la millor sardina amb un barret de carnavalero. Aquestes poden estar decorades amb paper, plastilina o objectes reciclats, entre altres materials. La companyia Els Trapelles i el Grup Quitxalla seran els encarregats d’animar la jornada, en la que també es celebrarà una xocolatada infantil.

El Carnaval també arribarà a les escoles. Tots els centres de Montcada i Reixac han organitzat activitats per el divendres 20 de febrer, com balls, actuacions i presentació de disfresses. Alguns col·legis també organitzen una desfilada pels carrers.



Exposicions fotogràfiques carnavaleres
Del 10 de febrer a l’1 de març es podrà veure a l’Espai Cultural Kursaal (C. Masia, 39) una exposició amb les fotografies més divertides del carnaval 2008. Tanmateix, s’exposarà el vestuari de les comparses que van participar a la rua l’any passat.

Per la seva part, la Casa de la Vila (c. Major, 32) acollirà del 27 de febrer al 15 de març una mostra fotogràfica del carnaval d’enguany i de les sardines més carnavaleres.

A Can Cuiàs també arribarà la festa
El divendres 20, Can Cuiàs organitza una Rua de Carnaval i un concurs de disfresses. La desfilada pels carrers del barri començarà a les 18 hores. El recorregut s’iniciarà al carrer Geranis i passarà pels carrers Camèlies, Circumval·lació, Torrent del Bosc, Bloc Tarongina, Bloc Dàlia i Parc del Turó Blau i Geranis (a la porta del Centre Cívic del barri). Posteriorment es donarà pas a una xocolatada per a tothom.

No hay comentarios: