lunes, 2 de noviembre de 2009

Garzón apunta cap a Cerdanyola.

E.ansola / ll.m
«L'activitat de contactes [de Prenafeta i Alavedra] amb autoritats públiques i càrrecs públics per obtenir beneficis i projectes per a l'empresa de Casamitjana ha continuat fins a l'actualitat, en particular respecte a un edifici per a la Generalitat i una promoció a Cerdanyola del Vallès».
La interlocutòria del jutge Baltasar Garzón apunta d'aquesta manera a una de les promocions urbanístiques que la immobiliària Espais té en projecte a Cerdanyola, concretament a la Plana del Castel, la qual forma part de tot l'entorn d'urbanització conegut com a Centre Direccional. Tal com es pot consultar en el web d'Espais, l'empresa promociona aquest projecte que encara està pendent de qualificació, ja que forma part de la zona al voltant del sincrotró, entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès.

La descoberta d'abocadors amb residus contaminants ha obligat a redissenyar la urbanització i a qualificar-la de nou d'acord amb els nous usos. Un tràmit que continua pendent en espera que l'Ajuntament de Cerdanyola aprovi una modificació del pla general metropolità i el consegüent pla parcial de la zona. L'aprovació, però, no s'ha pogut portar a terme perquè el govern (ICV-EUiA) està en minoria a l'Ajuntament.

L'empresa Espais és propietària d'una part dels terrenys a la zona que es coneix com el parc de Sant Marçal. Conjuntament amb Espais i l'Incasol, també apareix com a propietària l'empresa Urbis. El primer planejament a la Plana del Castell va ser aprovat per l'Ajuntament de Cerdanyola l'any 2002 quan governava la socialista Cristina Real, Quan Antoni Morral (ICV-EUiA) va guanyar l'alcaldia en les últimes municipals, va negociar amb l'exconseller Felip Puig poder ampliar la Via Verda fins a un quilòmetre i fer 1.795 pisos menys dels previstos.

No hay comentarios: