lunes, 23 de noviembre de 2009

Cerdanyola: Visita comentada al MAC per descobrir els vitralls modernistes

Els vitralls modernistes de Can Domènech
Foto: J.R.Urbano Cerdanyola.info

El proper diumenge, 29 de novembre, a les 12 hores, tindrà lloc una visita comentada al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) Can Domènech per conèixer els vitralls modernistes de l'equipament.

Diumenge es farà una visita comentada a l'exposició permanent centrada en els vitralls modernistes de l'antiga Torre López, un dels conjunts de vitralls més complerts i excepcionals del modernisme català. Destaquen el tríptic de les Dames de Cerdanyola, considerat pels especialistes "un punt culminant del vitrall modernista català". Bona part dels vitralls de l'antiga residència d'estiueig es poden atribuir al disseny de l'arquitecte Eduard Maria Balcells.

La visita permetrà conèixer l'antiga disposició de tots els vitralls de la casa, la iconografia i el significat de les peces. Gràcies a la col·laboració de l'Escola d'Arts Plàstiques de l'Ateneu es podrà assistir a una demostració de la tècnica del vitrall emplomat.

La visita inclourà peces que no es troben normalment a la vista del públic, com ara la porta corredora dels lliris o els antics vitralls de la cuina amb un tríptic que descriu una faula o conte popular. L'activitat és gratuïta i no necessita inscripció prèvia.

No hay comentarios: