miércoles, 18 de noviembre de 2009

CERDANYOLA: Ferrocarrils de la Generalitat millorarà els trens del metro del Vallès

Un dels trens actuals dels FGC
Foto: FGC Cerdanyola.info
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) invertirà 155 milions d'euros en la compra de 24 nous trens per a la línia Barcelona-Vallès. La companyia assegura que els nous trens de la sèrie UT 113, que entraran en servei l'últim semestre de 2013, són més moderns i confortables, a més de més amples i segurs,

Els trens també seran completament accessibles per les persones amb mobilitat reduïda i disposaran de climatització interior, un aïllament acústic "òptim" i avançats sistemes d'informació i senyalització.
Aquests trens també han de suplir l'increment de la capacitat generada per la nova cua de maniobres a plaça Catalunya prevista pel 2015 i la nova estació de Volpalleres, a Sant Cugat, que ja està en marxa.
El consell d'administració de FGC ha adjudicat aquesta compra a un consorci format per les empreses Alstom i CAF, segons que ha informat l'empresa, que ha afegit que un dels aspectes que més ha tingut en compte a l'hora de valorar les ofertes presentades ha estat la inclusió de projectes de Recerca i Desenvolupament (R+D).
La línia Barcelona-Vallès disposa actualment d'un total de 42 trens, però FGC preveu que per donar servei a l'augment de la demanda futura caldrà un parc de fins a 66 trens. Els nous cotxes, en forma de cuc, seran similars als més moderns que s'utilitzen a les línies del metro de Barcelona. Els passatgers podran canviar de vagó sense baixar del tren a través d'un ample passadís i tindran capacitat per a 800 viatgers.

No hay comentarios: