martes, 10 de noviembre de 2009

El Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental dóna llum verda al nou Programa d’Actuació Comarcal

Lluis Recoder, alcalde de Sant Cugat, Antoni Morral, alcalde de Cerdanyola y Sergio Hermoso, regidor de Servicios de Montcada i Reixac durant el Consell d'Alcaldes.
Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental.
Cerdanyola.cat

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental, realitzat el passat dilluns a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el que han aprovat el nou Programa d’Actuació Comarcal.

En la reunió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses també han informat favorablement del traspàs de la gestió de la Planta de Can Barba a favor del Consorci per a la gestió de Residus.

Un cop finalitzat aquest primer tràmit, les dues qüestions hauran de ser aprovades pel ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

A la reunió han assistit representants dels 23 ajuntaments de la comarca, així com també el president del Consell Comarcal i diferents vicepresidents de l’ens supramunicipal. Programa d’Actuació Comarcal El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha elaborat un nou PAC que recull el conjunt d’activitats que aquest consell ha de dur a terme els propers anys. L’elaboració del nou PAC s’ha fet de forma participativa entre els ajuntaments de la comarca.

En el Consell s’ha valorat el document, tal com determina la Llei d’Organització Comarcal de Catalunya, i n’ha informat favorablement. Ara, el PAC seguirà la seva tramitació, havent de ser aprovat també pel ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental. A més, el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses ha acordat encarregar al Ple del Consell Comarcal l’elaboració d’un pla de treball on es prioritzin els objectius recollits en el PAC atenent les necessitats de la comarca, i també que temporalitzi la seva execució. Línies estratègiques del PAC El Programa d’Actuació Comarcal té com a finalitat construir la matriu dels diferents plans de gestió anuals i per això proposa una sèrie d’objectius estratègics pels propers anys.
1. Vetllar per a que tots els ciutadans/es de la comarca tinguin un accés igualitari als serveis públics
2. Fer front als efectes de la crisi econòmica i implicar els diferents agents socials, ens i institucions en la contribució del progrés, desenvolupament, benestar i millora de la qualitat de vida de la comarca.
3. Afavorir la cooperació i la transferència de coneixement i experiències entre els diferents municipis.
4. Impulsar de forma conjunta projectes per tal d’afavorir l’optimització de recursos en l’obtenció de resultats compartits.
5. Innovar i millorar de manera continuada l’oferta i prestació de serveis.
6. Ampliar l’abast d’actuació del Consell a aquelles necessitats emergents.

Traspàs de la Planta de tractament de residus de Can Barba
El Consell d’Alcaldes ha valorat positivament la proposta del traspàs de la gestió d’aquesta planta de tractament de residus a favor del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i ha mostrat el seu acord. Un cop valorat el traspàs pel Consell d’Alcaldes, els respectius plens del Consell Comarcal i del Consorci per a la Gestió de Residus també tramitaran la seva aprovació. La Planta de Can Barba tracta les deixalles de matèria orgànica recollides selectivament, de les quals se n’obté compost i biogàs.

L’any 2008 la planta de Can Barba va tractar 23.177 tones de matèria orgànica.

No hay comentarios: