miércoles, 18 de noviembre de 2009

CERDANYOLA: L’Associació de Veïns de Serragalliners promou una jornada per redescobrir i netejar la riera dels Gorgs

La riera del Gorgs es netejarà diumenge
Foto: J.R. Urbano Cerdanyola.info

L’entitat veïnal organitza aquest diumenge una activitat de neteja de la riera del Gorgs amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre aquest espai natural.

L’estat de la riera dels Gorgs és una de les principals preocupacions de la nova junta de l'Associació de Veïns de Serragalliners que es va constituir a principis d’any. El vicepresident de l'entitat, Xavier Costa, assegura que és una de les rieres on no s’ha fet cap pla d’actuació i actualment està en el pitjor dels estats pel creixement de la vegetació intrusiva.

Segons Costa la riera dels Gorgs és una “assignatura oblidada”, que actualment està tan degradada que impedeix el passeig i qualsevol tipus d’activitat.

L’activitat començarà a les 10 del matí amb una passejada didàctica al voltant de la riera acompanyats per un tècnic de medi ambient que explicarà els valors ecològics de la zona. Després de la passejada es netejarà la riera de plàstics, cartrons i tot tipus de brutícia d’una manera lúdica. I finalment de 12h a 13h s’organitzarà una botifarrada.


Però la situació de la riera dels Gorgs, no és l’única que preocupa als veïns de Serragalliners. Algunes de les seves inquietuds són poder comptar amb un local, la plana del Castell, el Túnel d’Horta o el destí dels camps de futbol de la Bòbila. En aquest sentit, Costa apunta que l’entitat va ressorgir amb força quan va aparèixer la proposta de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE), una actuació urbanística que per a ells no tenia “cap ni peus” tal i com estava dibuixada.
Els veïns creuen que el barri tindrà un canvi espectacular amb la construcció de la Plana del Castell i que té “molts números” per acollir els edificis que s’hauran de reubicar per la situació dels abocadors.

La jornada de neteja de la riera dels Gorgs està oberta a tothom i els interessats només han d’estar a les 10h del matí de diumenge a la cruïlla del carrer Astúries amb Galícia.

No hay comentarios: