lunes, 23 de noviembre de 2009

Montcada: Opinión Ciudadana

Suspens a l’Ajuntament
L’AJUNTAMENT RESPONSABLE DE LA GREU CONTAMINACIÓ
DE LA CIMENTERA QUE PERJUDICA LA SALUT CIUTADANA


L’Ajuntament com administració més propera als ciutadans ha de vetllar per la seva salut. Davant els milers de signatures promogudes per la FAVMiR reclamant una important millora dels Centres de Salut, no ha exigit amb contundència ampliar plantilla i medis.
Però el més greu és que davant les reiterades demandes exigint una actitud decidida contra la contaminació atmosfèrica DIÀRIA I DE FA MOLTS ANYS per part de la cimentera Lafarge, l’Ajuntament permet a l’empresa continuar amb la pols i el soroll.
Els darrers episodis greus de pols (12 novembre, entre d’altres) són una actuació descarada de la cimentera que demostra la complicitat amb l’Ajuntament. Estem tips i fastiguejats d’aquesta contínua connivència dels poders públics, Ajuntament i Generalitat, per no fer prevaldre l’interès públic en detriment dels interessos empresarials, prou d’aquesta manca de valentia política. Sabem que la contaminació atmosfèrica té un gran impacte en la salut: asma, pneumònia, càncer, al·lèrgies i altres patologies que pateixen grans i petits.
Aquest impacte en la salut està SUFICIENTMENT PROVAT I FONAMENTAT en estudis científics de prestigi (Centre de Recerca Epidemiològica: CREAL) i en dades oficials de la contaminació del veïnat degudament contrastades.


GRUP DE MEDI AMBIENT DE MONTCADA I REIXAC – ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA

No hay comentarios: