miércoles, 18 de noviembre de 2009

Detingut un veí de Sant Cugat acusat d'estafar 7 milions d'euros amb la compra-venda de cotxes a la comarca

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Sant Cugat, de 36 anys, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa continuada per un valor total aproximat de 7 milions d'euros.
El delicte s'hauria començat a cometre el 2002 i hauria afectat unes 150 víctimes, principalment veïnes de les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelonès.
La primera denúncia va arribar a la comissaria dels mossos de Sant Cugat del Vallès al novembre del 2008 després que es detectés un finançament fraudulent en un establiment comercial.
A partir d'aquí, van succeir el nombre de denúncies.
L'estafa consistia, principalment, a comprar vehicles amb l'ajuda de crèdits bancaris i revendre'ls a tercers.
De les operacions en quedava un benefici que havia de repercutir directament en la persona que havia sol·licitat el crèdit.
Per no despertar sospites, el suposat estafador argumentava que era col·laborador de concessionaris automobilístics i podia realitzar compres de vehicles a un preu inferior al del mercat.
L'engany es basava a no cancel·lar els deutes bancaris i la víctima havia d'assumir els rebuts mensuals del crèdit financer.
L'estafador, en canvi, es quedava amb la quantitat de diners procedent de la revenda del vehicle a un tercer, que oscil·lava entre els 10.000 i 25.000 € per turisme.
El delicte es podia consumar sense que la víctima conegués l'operació. Suposadament, l'estafador es feia amb dades personals per demanar crèdits.
D'aquesta manera aconseguia nòmines, llibretes bancàries, contractes laborals i declaracions de la renda que posteriorment alterava modificant-ne part del contingut.
Així, presumiblement, atribuïa relacions laborals inexistents, incrementava l'import de la nòmina per facilitar la concessió del crèdit o relacionava noms de persones existents amb comptes bancaris que no corresponien.
Per perpetrar l'acció delictiva utilitzava dades personals de difunts, indigents i, fins i tot, d'exparelles sentimentals i d'amics de la infància.
Un cop concedida l'operació, el presumpte estafador revenia el vehicle a un preu lleugerament inferior al del mercat per no alertar de la procedència il·lícita del cotxe.
Les indagacions policials van conduir fins a un domicili de Sant Cugat del Vallès, on els agents van localitzar documentació per promoure, suposadament, la immigració clandestina, una cinquantena de targetes de telèfons mòbils i documentació de mig centenar d'empreses fictícies creades, presumptament, amb l'ànim de cometre el fet delictiu.
El ventall tan ampli de línies de telèfon i el variable nombre de vehicles que presumiblement utilitzava el detingut li hauria permès ocultar-se i evadir els controls i seguiments policials.
Amb aquesta operació els mossos han detingut el que consideren el cervell d'aquesta estafa.
La investigació, però, continua oberta i es preveuen noves detencions.
L'arrestat ha passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Rubí que, a petició de la Fiscalia de Terrassa, n'ha decretat presó provisional.
Cerdanyola.info

No hay comentarios: