jueves, 26 de noviembre de 2009

Cerdanyola: Morral proposa un pacte al PSC amb alcaldia socialista

L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, ha proposat un acord de govern municipal del seu grup, Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa (ICV/EUiA) amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) amb alcaldia socialista.

Morral afirma que la proposta es plantejava dilluns i que de moment encara no ha rebut resposta del PSC ni s'han iniciat les converses que haurien de tractar el programa de govern i el repartiment de cartipàs.
L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, va proposar dilluns passat al primer secretari del PSC, Víctor Francos, l'establiment de negociacions per fer un pacte de govern en que l'alcaldia, "com és lògic", recauria en la formació que té més regidors, el PSC -10 socialistes davant 9 d'Iniciativa-.
Antoni Morral considera superables les diferències amb el grup socialista sobre els temes de programa de govern ja que durant les converses de les últimes setmanes hi ha hagut acostaments, tot i que el PSC s'hagi oposat a qüestions importants durant el mandat.
Segons indica Morral, si hi ha acord sobre el programa, caldria repartir les responsabilitats dels regidors de govern dels dos grups i abordar la situació de l'alcaldia, que hauria de recaure en el PSC.
Morral explica que en les converses amb CiU la lògica indicava que l'alcaldia la mantingués ICV/EUiA, que en un govern a 4 hi hagués un repartiment de cartipàs i d'alcaldia, però que en un pacte amb el PSC l'alcaldia la tingui el grup majoritari.
Morral planteja aquesta possibilitat després de mostrar avui la seva preocupació per la situació política del municipi i ha abordat la necessitat de trobar "un desenllaç" que permeti abordar els temes de més importància per a la ciutat, com l'aprovació dels pressupostos de l'Ajuntament o la situació de la Plana del Castell.
La proposta de l'alcalde de Cerdanyola arriba després del fracàs de converses prèvies sobre la reedició del pacte d'Iniciativa amb CiU o la proposta socialista formació d'un govern d'unitat. Morral assegura que en les darreres setmanes no s'ha manifestat públicament sobre la situació política per prudència i amb l'objectiu de "no distorsionar les converses" entre els grups municipals i els partits que els donen suport, però que un cop trencades les negociacions sobre el govern d'unitat cal arribar a una solució que permeti la governabilitat de l'Ajuntament.
Qüestió de confiança si no s'aproven pressupostos el 17 de desembre
En tot cas, Morral manifesta que el seu objectiu és gestionar la ciutat des de la normalitat i anuncia que el 17 de desembre es convocarà el Ple Municipal en què el govern presentarà la proposta de Pressupost de l'Ajuntament per al 2010.
L'alcalde manifesta que es realitzarien negociacions prèvies per incorporar les propostes de l'oposició però que si no s'aprovessin presentaria la qüestió de confiança en els terminis que marca la normativa.
L'alcalde ha manifestat desconéixer en aquests moments el sentit de vot dels grups de l'oposició en el Ple Municipal d'aquesta tarda i si votaran "dependent del contingut de cada punt o amb l'objectiu de deixar en evidència la minoria del govern" municipal. Cerdanyola.info

No hay comentarios: