jueves, 26 de noviembre de 2009

Afectats per l'amiant demanen més de 5 milions d'euros a Uralita d'indemnització

L'Associació d'Afectats per l'Amiant de Cerdanyola i Ripollet ha presentat una demanda civil al Jutjat de Primera Instància n° 46 de Madrid contra l'empresa Uralita, on sol·liciten una indemnització de 5 milions d'euros, per 47 persones, de Ripollet i Cerdanyola, afectades per la exposició mediambiental a la pols d'amiant, sigui per veïnatge amb l'empresa o per familiaritat amb algun treballador.
A la vista prèvia celebrada el passat divendres, 20 de novembre, el jutge va acceptar a set dels 16 testimoni proposats per la part demandada. Entre d'altres, declararan al judici, que se celebrarà els propers 17 i 18 de maig, els alcaldes de Ripollet i Cerdanyola, l'arquitecte municipal de Ripollet, una extreballadora d'Uralita i l'historiador local, Ramon Martos.

Altres condemnes:
El passat mes d'octubre, el Jutjat de Primera Instància n°18 de Madrid, va condemnar a l'empresa Uralita a pagar una indemnització d'1,7 milions d'euros a 15 treballadors de la fàbrica de Getafe, afectats per la inhalació de fibres d'amiant. L'associació va presentar fa dos anys una demanda per danys i perjudicis contra Uralita en nom de 18 treballadors i les seves dones, malalts d'asbestosi. Ripollet.cat

No hay comentarios: