viernes, 13 de noviembre de 2009

SOS Llavaneres denuncia l'exalcalde Víctor Ros per una altra irregularitat urbanística

SOS Llavaneres denuncia l'exalcalde Víctor Ros per una altra irregularitat urbanística
La formació afirma que volia fer guanyar fins a 24 milions d'euros a uns cosins seus a través d'una requalificació de terrenys


Un altre cas de presumpta corrupció urbanística esquitxa de ple l'anterior govern de Sant Andreu de Llavaneres, format pel PP i el PSC. El grup municipal de SOS Llavaneres està ultimant una altra denúncia que enviarà a la fiscalia en la qual s'assegura que l'exalcalde del PP Víctor Ros volia fer guanyar fins a 24 milions d'euros a uns cosins germans seus a través de la requalificació d'uns terrenys.

En l'escrit s'explica que els familiars de Ros es van vendre unes finques rústiques vuit mesos abans que s'anunciés que es canviarien els usos i que a partir d'aquell moment s'hi podria fer pisos.

La venda, a més, es va tancar amb unes clàusules especials ja a banda dels 3,6 milions d'euros que van acordar, i els compradors pagarien 1.081 euros per cada m² de sostre edificable.
Enmig del cas Pretòria, SOS Llavaneres ha tornat a destapar una altra presumpta irregularitat urbanística.

Aquest cop assenyala l'exalcalde popular Víctor Ros, ja que, segons l'escrit, que aviat s'enviarà a la fiscalia anticorrupció, dos cosins germans seus van aconseguir tancar un acord amb l'empresa Agofer perquè els paguessin 3,6 milions d'euros per unes finques de 39.000 m² que fins aleshores eren improductives i no urbanitzables i estaven situades a la riera de Sant Andreu.

La compravenda es va tancar l'agost del 2005, i vuit mesos després l'Ajuntament va aprovar inicialment el nou pla urbanístic del municipi. SOS Llavaneres indica que els terrenys que havien estat dels cosins de l'exalcalde passaven a ser urbanitzables i que a tot el sector s'hi podien construir fins a 623 habitatges.

L'operació no es va quedar aquí, perquè en l'últim ple del mandat passat i abans de les eleccions, es va aprovar provisionalment el pla urbanístic del municipi amb més modificacions. Amb l'objectiu de preservar el turó de Sant Sebastià, el consistori, comandat per Víctor Ros, va traslladar l'edificabilitat prevista a aquests terrenys de la riera de Sant Andreu, de tal manera que es tornava a augmentar l'edificabilitat i dels 623 pisos es passava a més de 800.

En la denúncia de SOS Llavaneres ja s'apunta que els cosins de Ros ja haurien guanyat llavors uns 6 milions d'euros, però que es podrien arribar a embutxacar fins a 24 milions, gràcies a les clàusules pactes amb Agofer, si el pla urbanístic municipal s'aprovés ara de manera definitiva. Per aquest motiu, el portaveu de la formació, Josep Ruiz, considera que «tant compradors com venedors haurien disposat de certa informació privilegiada».
Pisos sota l'autopista
L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), va recordar ahir que una de les primeres coses que va fer quan va entrar a l'Ajuntament va ser demanar que es retornés al consistori el document del pla urbanístic per revisar-lo i tornar-lo a aprovar de manera provisional.
Graupera admet que el pla dóna «excessiva edificabilitat al sector de la Riera de Sant Andreu», i que la intenció ara és renegociar amb els propietaris una rebaixa important del nombre de pisos que s'hi poden fer.

L'alcalde afegeix que el conveni urbanístic preveia, a més, fer habitatges en una zona inundable i, fins i tot, sota mateix de l'autopista C-32, i que el municipi no en treia res de tot plegat. «L'acord urbanístic no es pot complir», va dir.

D'altra banda, el portaveu de SOS Llavaneres, Josep Ruiz, va anunciar ahir que la fiscalia anticorrupció ja ha admès a tràmit la darrera denúncia presentada sobre el conveni urbanístic de La Bodega, que es va arxivar fa algun temps.

El fiscal començarà la investigació de la presumpta trama de corrupció per encàrrec del jutge Baltasar Garzón, de l'Audiència Nacional.
El Punt. cat

No hay comentarios: