miércoles, 11 de noviembre de 2009

Montcada: ADIMIR aconsegueix al Parlament de Catalunya que el govern de la Generalitat estudiï la creació d'un centre d'Atenció Integral

ADIMIR aconsegueix al Parlament de Catalunya que el govern de la Generalitat estudiï la creació d'un centre d'Atenció Integral i Interdisciplinar per a nens amb discapacitat majors de 6 anys.
Com es va aprovar ahir al Parlament per unanimitat, l'Associació ADIMIR -promotora del centre- començarà una sèrie de reunions per estudiar la creació com a prova pilot d'un Centre d'Atenció Integral i Interdisciplinari per a nens a partir de 6 anys amb discapacitats. Aquest donarà servei als municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Ripollet.
La primera d'aquestes reunions tindrà lloc el proper dia 20 de novembre amb el Sr. Josep González-Cambray, Director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Barcelona.

El futur centre tindrà un equip interdisciplinari i facilitarà un tutor de referència per a cada família. La seva acció es basarà en els àmbits d'educació i sensibilització, normalització i rehabilitació, accessibilitat, suport a les famílies i associacions; així com ajudar-los a la inserció laboral.
La reiterada demanda per part de l'Associació ADIMIR en la creació d'un centre d'aquestes característiques es perquè, a partir dels 6 anys, el 50% dels nens i nenes amb discapacitats són derivats des de els Centres de Desenvolupament i Atenció Precoç a diferents serveis com: centres d'educació especial, centres de Salut Mental Infantil i juvenil, l'escola ordinària, centres de Recursos Educatius per a Deficients Auditius, i altres dispositius públics o privats.
Això suposa un trencament de la forma de treball desenvolupada amb els nens fins aquell moment.
Per això, des d'ADIMIR considerem molt important construir aquest centre per continuar amb el tractament interdisciplinari.
Els socis d'ADIMIR volen expressar la seva satisfacció, així com el desig de que es converteixi en un centre d'Atenció Integral i Interdisciplinar de referència.

No hay comentarios: