miércoles, 18 de noviembre de 2009

Cerdanyola: El Cerdanyola Model Car potencia el ràdiocontrol d’iniciació

L’entitat local segueix la seva excel·lent projecció augmentant en número de socis, millorant cada dia les instal·lacions del Circuit Municipal de Ràdiocontrol i organitzant proves a nivell català i també estatal. A més, les instal·lacions també han estat l’escenari de proves de nous models de cotxes i de rodatge d’spots publicitaris.

La temporada de ràdiocontrol està arribant a la seva fi i el Cerdanyola Model Car ho fa havent organitzat més de 20 proves, algunes d’elles de caràcter social, unes altres d’àmbit autonòmic, també diverses de categoria d’iniciació i alguna de nivell estatal. Les proves internacional hauran d’esperar. Joaquim Dubà, president del Cerdanyola Model Car, destaca que el circuit està preparat per acollir un Europeu o un Mundial i recorda que fa tres anys van estar a punt d’organitzar un Campionat del Món, però finalment va ser adjudicat a una altra candidatura. Des de llavors, el club local no ho ha tornar a intentar, però Joaquim Dubà ho té tot previst per quan es donin les circumstàncies idònies i arribi l’oportunitat. El president del Cerdanyola Model Car explica que un Mundial requeriria molta infrastructura i el suport de l’Ajuntament.

El que si que ja està decidit és part del calendari de la temporada vinent i el Circuit Municipal serà la seu d’una prova del Campionat d’Espanya de cotxes d’escala 1:8 pista el 7 de març de 2010. Joaquim Dubà assenyala que aquesta categoria “és la fórmula 1 del ràdiocontrol. En la recta els cotxes passen de 0 a 100 km/h en dos segons”.

El Cerdanyola Model Car és a més l’únic club a nivell estatal que fa curses d’iniciació, segons Joaquim Dubà. Pel president, els joves pilots són molt importants per a que el ràdiocontrol segueixi creixent i per aquest motiu el club ha posat en marxa un campionat de curses d’iniciació. Dubà explica que tots els pilots “competeixen amb el cotxe Kiosho FW06 amb les mateixes prestacions i depèn de la seva habilitat”. El president del Cerdanyola Model Car destaca que “ve gent de tota Espanya i en total hauran passat una trentena de pilots”.

Per a tots aquests joves pilots Mario López és un exemple a seguir. El cerdanyolenc s’ha proclamat campió del Món de motos de ràdiocontrol 1/5 a Leipzig, Alemanya. El pilot, que va començar en el Team Dubà i ara pertany a la firma italiana Nuova Faor, també ha aconseguit el campionat d’Espanya i el de Catalunya. A més, Ramon Guasch ha assolit el Campionat de Catalunya de cotxes Touring gas 200mm amb cotxes d’escala 1:10. En termes generals una temporada bona pels pilots locals, segons el president del Cerdanyola Model Car, Joaquim Dubà.
Cerdanyola.info

No hay comentarios: