miércoles, 25 de noviembre de 2009

Montcada: L'escriptor Ignacio Martínez de Pisón, convidat a la VIII Jornada Masoliver

La Casa de la Vila va acollir la celebració de la VIII Jornada Juan Ramón Masoliver.
Aquesta iniciativa se celebra des de l'any 2002 i té com a objectiu promoure el debat sobre l'actual marc cultural català i espanyol a través d'autor convidat.

Enguany ha estat el torn d'Ignacio Martínez de Pisón, qui ahir va analitzar els trets característics de la seva obra, que va des de la narrativa curta fins a la novel·la i l'assaig novel·lat, alhora que va recordar la figura de Juan Ramón Masoliver.

Martínez de Pisón (Saragossa, 1960) és llicenciat en Filologia Hispànica a la Universitat de Saragossa i en Filologia Italiana a Barcelona, ciutat on viu des de 1982. És autor d'una dotzena de llibres, entre els quals destaquen la col·lecció de contes El fin de los buenos tiempos (1994), les novel·les Carreteras secundarias (1996), María bonita (2001) i El tiempo de las mujeres (2003), i l'assaig Enterrar a los muertos (Seix Barral, 2005), que va obtenir els premis Rodolfo Walsh i Dulce Chacón i va ser unànimement elogiat per la crítica a diversos països europeus. Ha escrit el guió de l'adaptació cinematògrafica que el director Emilio Martínez Lázaro va fer de Carreteras secundarias al 1997. Ha fet adaptacions per al teatre (El filo de unos ojos), ha escrit el guió de Las trece rosas amb Emilio Martínez Lázaro, pel qual va ser candidat a millor guió original per als premis Goya, i ha escrit articles de premsa i crítica literària als suplements literaris dels diaris Abc i El País.
Montcada.cat

No hay comentarios: