viernes, 27 de noviembre de 2009

Cerdanyola: La UAB aconsegueix la distinció de campus d'excel.lència internacional


La UAB ha obtingut el segell CEI amb un pla basat en les aliances amb centres d'I+D+i de l'entorn. L'aposta de la UAB prioritza la nanociència i la biotecnologia com a línies de recerca estratègiques, en aliança amb el sincrotró ALBA.

El programa Campus d'Excel·lència Internacional és un pla estratègic que pretén l'excel·lència a nivell internacional en tots els àmbits de la universitat: en la qualitat de la recerca, en la docència i en la transferència de coneixement, en la qualitat de vida del campus, i en la integració amb l'entorn.

El projecte presentat per la UAB, "UAB Campus d'Excel·lència Internacional: Aposta pel Coneixement i la Innovació", es basa en tres grans objectius: la priorització de la nanociència i la biotecnologia com a línies estratègiques de recerca; la internacionalització i l'atracció de talent; i la integració de les entitats socials, culturals i d'I+D+i de l'entorn. Per tot això, la UAB destaca com "un aliat estratègic en contacte directe amb el campus" al sincrotró ALBA, la infraestructura científica més important d'Espanya.

Des de l'Autònoma destaquen que e pla presentat per als propers quatre anys suposarà una inversió de 96 milions d'euros (96.182.616), dels quals 32,5 milions procediran del préstec sense interès que el Ministeri d'Educació concedirà si la proposta surt endavant.

La resta del finançament procedirà de fons ja adjudicats a la universitat. Una part d'aquests fons són els 4 milions d'euros que la UAB ha obtingut com a subvenció del MICINN en el marc del subprograma d'I+D+i de la convocatòria Campus d'Excel·lència Internacional que es va decidir el 29 de setembre passat. En aquesta convocatòria, en la que el MEC i el MICINN avaluaven un resum del pla estratègic que avui es presenta, la proposta de la UAB va ser un dels projectes millor valorats pels avaluadors. Segons expliquen fonts universitàries, els 96,182,616 EUR del projecte es desglosarien de la següent manera: 61.680.000EUR serien destinats a la millora docent i a la implantació i adaptació al EEES, 17.043.616 EUR serien per a la millora científica i per a la millora de la transferència del coneixement i la tecnologia, i 17.459.000EUR es destinarien a la transformació del campus per a un model social i integral, i per a la millora en la interacció entre el campus i el seu entorn.

A més llarg termini, la UAB considera aquesta distinció com el punt de partida del futur "Cluster del Coneixement UAB-30", una "iniciativa per vertebrar el conjunt de centres d'I+D+i i el teixit productiu, social i cultural de l'entorn al voltant de l'autopista AP7/B-30" que destquen com "un dels eixos més dinàmics d'Espanya". Cerdanyola.info

No hay comentarios: