lunes, 23 de noviembre de 2009

Cerdanyola: Desenvolupen un mapa d'exposició al soroll a Europa

L'Agència Europea de Medi Ambient (EEA), amb el suport de l'European Topic Centre on Land Use and Spatial Information (ETC LUSI), ubicat a la Facultat de Ciències de la UAB, ha desenvolupat el primer mapa d'exposició al soroll, a escala europea que revela fins a quin punt els ciutadans europeus estan exposats a una excessiva contaminació acústica.


El visor NOISE (Noise Observation and Information Service for Europe) mostra el nombre de persones exposades al soroll generat pel trànsit aeri, el trànsit ferroviari i el trànsit rodat a Europa i també a 102 aglomeracions de més de 250.000 habitants. Actualment, conté les dades relatives als mapes estratègics de soroll enviats pels Estats membres de conformitat amb la Directiva Europea 2002/49/CE sobre avaluació i gestió del soroll ambiental.
El soroll és present a tot arreu. S'està estudiant actualment la relació existent entre la contaminació acústica i la contaminació ambiental per tal de poder definir els factors claus -encara subestimats- que provoquen conseqüències serioses per a la salut humana. Una exposició prolongada a nivells de soroll considerats baixos pot comportar problemes importants d'hipertensió arterial i disfunció del son. Cerdanyola.info

No hay comentarios: