lunes, 28 de septiembre de 2009

Ripollet apropa als ciutadans el seu patrimoni local


El passat diumenge, 27 de setembre, va tenir lloc a Ripollet el gruix de les activitats programades amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni.

Com a novetat, enguany, el Patronat Municipal de Cultura ha elaborat un programa conjunt amb l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cerdanyola. Així, a través dels Museus Ca n'Ortadó i Can Domènec, el Centre d'Educació Ambiental de Can Coll i el Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata, s'han desenvolupat un seguit d'activitats al voltant de la vinya i el vi.Concretament, a Ripollet, les activitats es van iniciar el passat divendres, 25 de setembre, amb la presentació del projecte ´Pont Vell-Can Tiana, el vincle de la nostra història', dins la programació de les Festes de la Tardor.

En quant al diumenge, 27 de setembre, una quinzena de persones van participar a l'itinerari ´Temps de masies i vi', que va començar a Cerdanyola i, desprès de passar pel barri del Pont Vell, va finalitzar amb una visita guiada a l'exposició 'Temps de vinya' instal·lada al CIP Molí d'en Rata. A la tarda, es va realitzar una visita guiada a l'antic molí fariner Molí d'en Rata i un itinerari pel Nucli Antic de Ripollet, dins del Pla Educatiu d'Entorn.

Aquestes activitats també van comptar amb la participació d'una quinzena de persones. Els actes finalitzaran el proper diumenge, 18 d'octubre, amb una visita a l'exposició 'Temps de vinya' i l'activitat 'Els sentits i el vi', que compta amb una proposta plàstica, un recital de poemes bàquics i una audició musical.
info: Ripollet.cat

No hay comentarios: