miércoles, 23 de septiembre de 2009

Cerdanyola disposa d'un Servei d'Orientació Jurídica al Palau de Justícia de Cerdanyola

Foto: Cerdanyola.info

El Col.legi d'advocats de Sabadell inaugurava el mes de maig passat el Servei que es presentava ahir al representants municipals del partit judicial de Cerdanyola
El Col.legi d’Advocats de Sabadell presentava ahir el Servei d’Orientació Jurídica que presta a les delegacions que el Col·legi té habilitades als edificis judicials de Sabadell i de Cerdanyola. Representants municipals de Barberà del Vallès, Montcada, Ripollet i la nostra ciutat, membres del partit judicial de Cerdanyola, van poder sentir les explicacions del degà del Col.legi, Juan Antonio García Cazorla, sobre aquest servei que es posa a l’abast de la ciutadania. García Cazorla indica que el Servei d'Orientació Jurídica (SOJ) pretén apropar la justícia a la ciutadania.


Es tracta d’un servei públic i gratuït d'atenció personalitzada i de caràcter presencial que té com a finalitat proporcionar al ciutadà un primer consell orientador sobre el tema plantejat i informar-lo sobre la viabilitat d'acudir als tribunals o, si escau, de recórrer a les vies alternatives de resolució de conflictes (mediació familiar).


El Servei d’Orientació Jurídica es va obrir al Palau de Justícia de Cerdanyola el mes de maig passat i des d’aleshores s’han obert 628 expedients i s’han fet 1.800 consultes.


El SOJ funciona de dilluns a divendres, de 10 a 12 hores, i s’ofereix de manera presencial. El ciutadà ha sol·licitar cita prèvia, i ho pot fer per telèfon 93 692 74 74. Per correu electrònic, a les adreces: soj-sabadell@icasbd.org / soj-cerdanyola@icasbd.org.


El Col·legi li assignarà, d'acord amb l'ordre d'arribada de la sol·licitud, el dia i l’hora en què podran ser atesos per un advocat adscrit al servei. Els assumptes urgents, així com els supòsits de violència domèstica o de gènere s'atendran amb prioritat i sense necessitat de cita prèvia. L'orientació que presten els advocats adscrits al SOJ és de caire general, tot i que les matèries principals que es tracten són família, arrendaments, propietat horitzontal, civil general, penal, administratiu i laboral.


El degà del Col.legi d’Advocats de Sabadell, també destaca el Servei d’Orientació a la Mediació, que canalitza tots els temes i conflictes de qualsevol àmbit del dret privat, per tal de no col.lapsar la justícia.


Per la seva banda, el regidor d’Organització i Recursos Humans, Jordi Miró, valora molt positivament el Servei d’Orientació Jurídica i indica que avui dia el missatge d’apropament de la justícia cap a la ciutadania ·és més necessari que mai” i “obliga als ajuntaments a estar en contacte directe amb la justícia i establir convenis per donar una millor servei a la població”.


El Col.legi d’Advocats de Sabadell té establerts amb diferents ajuntaments, entre els quals no es troba el de Cerdanyola, per a la protecció a les víctimes de violència de gènere, de mediació i contra la violència xenòfoba i racista.

No hay comentarios: