martes, 15 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: festival Internacional Blues de Cerdanyola.


El baix de Richard Bona, la veu de Charles Walker, la personalitat rockera de Loquillo i els ritmes mestissos de Chico Ocaña seran les principals atraccions del festival Internacional Blues de Cerdanyola que es farà del 9 al 18 d'octubre.

La vint-i-dosena edició del Festival de Blues comptarà amb un cartell eclèctic, en què el mestissatge de Chico Ocaña es combinarà amb el blues africà de Richard Bona, el funk de Charles Walker, el rock clàssic de Loquillo, el rockabilly de Linda Gail Lewis o el blues nostrat de Quico Pi de la Serra. Seran 35 concerts malgrat una reducció de 25.000 euros en un pressupost que compta amb el patrocini principal de l'Obra Social Caixa Sabadell i un nou escenari, el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC-Can Domènech) per acollir l'exposició del cartell de Domínica Sánchez. La nova edició del festival, que organitza l'Associació d'Amics del Blues i l'Ajuntament de Cerdanyola, aborda així l'evolució del blues al rock.

El festival començarà amb els concerts als bars de la ciutat, l'anomenat off-festival, des del 9 d'octubre per obrir les actuacions estelars amb la nit de gospel del dia 15, amb Erwin Seerutton i el cor Zetzània a l'església de sant Martí, i la presentació a l'Ateneu del nou projecte blueser de Pi de la Serra, acompanyat per dos habituals del certamen, el guitarrista Amadeu Casas i l'harmonicista Joan Pau Comella, i amb el nom de Quicol.labora. Oriol Carbonell, director artístic del certamen, destaca la llarga trajectòria dels protagonistes de la nit.

La veu de Charles Walker, coetani de James Brown i un dels clàssics del funk i el soul nordamericà, serà la que obri els concerts al pavelló d'esports de Can Xarau el dia 16. Walker, un dels supervivents de les famoses vetllades musicals del teatre Apollo de Harlem als anys 60, actuarà acompanyat per la banda The Dinamites. El músic camerunés Richard Bona serà, però, la gran estrella de la nit. Bona, considerat per Oriol Carbonell "un dels tres millors baixistes del món", presentarà el seu últim disc, Ten shades of blues.

La segona gran nit del certamen serà la vetllada dedicada al rock el dissabte 17 d'octubre amb la doble actuació de Loquillo, presentant el seu disc Balmoral, i de Linda Gail Lewis, germana del llegendari Jerry Lee Lewis i col.laboradora de Van Morrison. L'energia del jove grup francès Les Poutrelles Fever posarà, amb el seu swing, final a la nit rockera.

El certamen es tancarà el diumenge 18 d'octubre amb la festa barbacoa a l'aire lliure i concerts durant tot el dia com els dels guitarrers Gnaposs, els irlandesos The Deans, la guitarra del nordamericà Nick Curran, la banda liderada per l'argentí Demian Domínguez o el ritme mestís i flamenc del ja exMártires del Compás, Chico Ocaña i les noves Cançons de taula llitera.

Info: Ajuntament de Cerdanyola. Foto: Cedida

No hay comentarios: