martes, 29 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: CiU es dóna per expulsada del govern i demana que es cessi tots els seus regidors

CiU es dóna per expulsada del govern de Cerdanyola i demana que es cessi tots els seus regidors
Alfons Escoda i Fèlix Riba, regidors de CiU, han demanat a l'alcalde de Cerdanyola que els destitueixi dels seus càrrecs al govern municipal. El grup de CiU a l'Ajuntament es considera expulsat del govern després que ahir l'alcalde cessés en les seves responsabilitats a Consol Pla, primera tinent d'alcalde i regidora de Cultura i Esports i de Desenvolupament Econòmic Local.
Els regidors de CiU, acompanyats en roda de premsa pel president local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Marc Costa, han demanat a l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, el cessament dels seus càrrecs i han denunciat "la manera de fer" de l'alcalde que consideren ha traït Convergència i Unió.

Consol Pla ha desgranat tot un seguit de discrepàncies amb l'alcalde i el grup d'ICV/EuiA, algunes ja conegudes i d'altres que s'han fet públiques aquest matí com, per exemple, diferències entorn als pressupostos de l'any vinent tant pel que fa als impostos i taxes com a la política de personal, l'oficina d'habitatge o el nou plec de condicions sobre la neteja viària.

Pla ha fet públic que el grup d'Iniciativa va proposar aquesta primavera a la federació nacionalista la firma d'un compromís per evitar discrepàncies públiques. La portaveu de CiU afirma que s'hi van negar perquè "un grup municipal ha de ser lliure d'expressar" les seves idees, inquietuds i projectes.

Els regidors de Convergència i Unió defensa la seva tasca al govern municipal i afirmen que la seva acció ha estat la del treball amb un projecte de ciutat, diàleg i amb compromís per la ciutat i l'objectiu de dotar Cerdanyola d'equipaments dignes.
La portaveu de CiU considera que l'únic retret que es pot fer a CiU és que s'els fa fóra del govern "per treballar i tenir resultats, no per altres cosa, ja que altres no poden dir el mateix".

Consol Pla insisteix que "l'alcalde ha fet fóra del govern CiU, no una de les seves regidores" i assegura que ho ha fet en una decisió "que no s'ha fet pensant en la ciutat", sinó amb un pacte amagat "perquè Iniciativa no pot governar en solitari". Pla indica que no pot dir que s'hagi arribat a cap pacte, però que té constància de contactes entre els responsables d'Iniciativa i els del PSC.

Per la seva banda, Alfons Escoda, afirma que CiU passarà a l'oposició "política, social i jurídica, si és necessari", i considera que l'alcalde "ha enterrat una etapa d'il.lusió per fer tornar a Cerdanyola a una etapa gris i de desesperança". Escoda remarca que calia unió i per això es necessita un "lideratge, diàleg i pacte" que no ha tingut Antoni Morral.

El regidor, que ha demanat a l'alcalde que el cessi, afirma que l'alcalde "ha expulsat el grup de CiU barrejant qüestions personals i polítiques" i aixì, afirma Escoda, "és el seu gran fracàs".

Fèlix Riba, fins ara delegat d'Esports a l'Ajuntament, considera que la destitució de Pla ha estat una "reacció incomprensible producte de la gelosia" de l'alcalde.

Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa (ICV/EuiA) i Convergència i Unió (CiU) firmaven el 15 de juny de 2007 a la masia de Can Serraperera el pacte de govern, un acord que era la continuïtat de l’acció de govern del mandat anterior en què amb dos grups havien compartit equip de govern amb ERC.
Aquesta legislatura ha vingut marcada per les creixents discrepàncies públiques entre els socis de govern, una tensió que esclatava ahir a la tarda quan l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, destituïa Consol Pla de totes les seves funcions al govern, on fins ahir era primera tinent d'alcalde i responsable de les àrees de Cultura i Esports i de Desenvolupament Econòmic Local.
Cerdanyola.info

No hay comentarios: