martes, 29 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: La ministra Garmendia inaugura la sala blanca de l'Institut de Microelectrònica de la UAB

Cristina Garmendia, ministra de Ciència i Innovació, ahir a la UAB
Foto: J.R.Urbano
Cerdanyola.info.

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, inaugurava ahir l’ampliació de la Sala Blanca de l’Institut de Microelectrónica de Barcelona, situat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona i pertanyent al Centre nacional de Microelectrònica i al Consell Superior d’Investigacions Cientifiques.

En l’acte inaugural participaven l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral; el director del Centro Nacional de Microelectrónica, Emilio Lora-Tamayo; la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ana Ripoll; el director d’Investigació de la Generalitat, Joan Roca, i el presidente del CSIC, Rafael Rodrigo.

Després d’una visita de les autoritats a la sala Blanca, van intervenir davant els assistents elogiant l’equipament científic i remarcant la importància de la col·laboració entre institucions. Antoni Morral deia que el Parc Tecnològic del Vallès, juntament amb el Parc de la Ciència Alba en el que hi haurà el Sincrotró, la Universitat Autònoma de Barcelona i els centres d’investigació, situats a Cerdanyola formen un pol d’atracció de l’economia i el coneixement que està en un període de desenvolupament i de promoció.

L’alcalde afegia que la Sala Blanca, de la que s’inaugurava la seva ampliació, requereix d’un entorn logístic de qualitat que al nostre municipi s’està construint amb l’objectiu de facilitar la cooperació científica, i la transferència del coneixement a les empreses d’I+D+i.

Amb aquestes premisses l’alcalde es mostrava segur que el nostre entorn es convertirà en un dels motors de la nova economia espanyola.

Per la seva banda, la ministra de Ciència i Innovació, deia que la Sala Blanca és un exemple d’especialització dins d’un món tant competitiu com aquest. La ministra també assegurava que la instal·lació és una de les més potents a nivell europeu.

La crisi no afectarà a cap programa.


Pel que fa als pressupostos de 2010 destinats a la recerca la ministra Garmendia comentava que la crisi no afectarà a cap programa en curs i que fins i tot hi hauran noves convocatòries del Pla nacional I+D+i o altres programes de recerca.

La ministra comentava que fins i tot el Govern pensa incrementar partides destinades a beques d’investigació com les que es destinen a contractes de científics.

La Sala Blanca Integrada de Micro i Nanofabricació és una de les infraestructures principals del IMB-CNM conjuntament amb els laboratoris complementaris pel processat de microsistemes, encapsulat de dispositius i caracterització elèctrica.

En conjunt, aquests equipaments estan considerats com a "Instal·lació Científica i Tecnològica Singular" (ICTS) pel Ministeri de Ciència i Innovació.

La seva activitat principal és la recerca i el desenvolupament en micro i nano-electrònica basada en tecnologia de silici. En aquesta sala els investigadors desenvolupen censors químics i biològics, així com dispositius per implantar a escala micro i nanomètric. La Sala Blanca de l'IMB-CNM inclou equips per a processos de micro i nanofabricació basats en tecnologia de silici. La seva estructura permet realitzar projectes d'I+D+i.

La recentment renovada Sala Blanca Integrada de Micro i Nanofabricació de l'IMB-CNM inclou un conjunt d'equips de nanofabricació. Això permet la integració de nanolitografia amb altres processos de micro i nanofabricació per a obtenir nanoestructures, nanodispositius i nanosistemes, que poden integrar-se en microsistemes de silici.

El personal de l'IMB-CNM el formen unes 180 persones, de les que unes 65 són investigadors doctors. El pressupost anual ordinari de l'IMB-CNM va ser d'uns 12 milions € l'any 2008; els ingressos de fonts externes (projectes de recerca competitius i projectes industrials) van ser un 50% d'aquest total.

No hay comentarios: