jueves, 24 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: Antonio Cárdenas anunciarà avui la seva dimissió com a portaveu del PSC a l'Ajuntament

Antonio Cárdenas, portaveu de PSC
Foto: J.R.Urbano

Antonio Cárdenas, portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Cerdanyola des de juny de 2007, anunciarà aquesta tarda la seva renúncia al càrrec. Cárdenas va ser candidat a l'alcaldia de la ciutat en les passades eleccions municipals.

Antonio Cárdenas Jiménez, actual president de l'agrupació local del PSC, va encapçalar la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) al maig de 2007 i va aconseguir guanyar les eleccions amb 10 regidors i el 32% dels vots davant els 9 regidors i 28% de votacions que aconseguia Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa (ICV/EUiA), tot i que aquesta coalició aconseguia formar govern amb Convergència i Unió (CiU).
Antonio Cárdenas es va presentar com candidat a l'alcaldia de Cerdanyola pel PSC al juny de 2006 com a cap visible de la renovació del partit després de l'etapa liderada per l'anterior alcaldessa, Cristina Real. En la primera compareixença davant els mitjans de comunicació, Cárdenas remarcava la seva vocació de servei a la ciutadania i el seu convenciment que l’Ajuntament de Cerdanyola, com administració més propera a la ciutadania, és el lloc des d’on es pot treballar més i millor per satisfer les necessitats de la població.
Al mes de novembre de 1997, el PSC reforçava el lideratge de Cárdenas al nomenar-lo primer secretari de la formació a Cerdanyola, substituint José Miguel Moreno. Al setembre de 2008, Cárdenas anunciava les seves noves obligacions professionals com director de ChronoExprés, cosa que l'obligava a traslladar la seva residència habitual a Madrid. No obstant això, el portaveu socialista manifestava la seva intenció de fer compatible la tasca política al PSC i a l'Ajuntament amb la seva tasca professional a Correus. Al novembre de l'any passat, Cárdenas cedia la primera secretari de la direcció socialista a Víctor Francos, tot i que accedia al càrrec de president de l'agrupació local i s'afirmava que el PSC el mantenia com a candidat a l'alcaldia.

Cárdenas, de 48 anys i director general de Chronoexprés -la filial de paqueteria de Correus-, va nèixer a Loja (Granada), però amb només 6 anys es va instal.lar amb la seva família com a masovers a la masia de Can Codina. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha mantingut sempre una estreta vinculació amb el món de l'esport.
Cárdenas ha desenvolupat la seva carrera professional a Correus on ha estat director de l'empresa a Catalunya, director comercial de Correus a l'àmbit estatal i actualment dirigeix la filial de paqueteria i transport urgent. ChronoExprés és una societat anònima que pertany en un 100% a Correus, té 1.300 treballadors en plantilla i 60 delegacions arreu de l'Estat.

No hay comentarios: