viernes, 25 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: Els canvis urbanístics al Centre Direccional tornen a portar tensions al ple municipal

.

Ver Video del Pleno.

Els canvis urbanístics al Centre Direccional tornen a portar tensions al ple municipal
La modificació del Pla General Metropolità al sector del Centre Direccional i la renúncia a l’acta de regidor i al càrrec de portaveu del grup municipal socialista per part d’Antonio Cárdenas van ser els dos temes protagonistes del ple del mes de setembre celebrat ahir a la tarda.
La delimitació territorial del Centre Direccional va aixecar el debat ahir al ple del mes de setembre entre els diferents portaveus dels grups municipals i l’alcalde de la ciutat. Després que Antoni Morral denegués la petició del grup de CiU de retirar el punt de l’ordre del dia, tots els portaveus van coincidir en destacar la necessitat d’aprovar conjuntament a la sessió la modificació del Pla General Metropolità per a l’ajust de la delimitació del Centre Direccional i el Pla Parcial de la zona. Tant CiU, soci de govern d’ICV-EUiA, com els grups de l’oposició, PSC i PP, van explicar que votarien en contra. Després de les argumentacions, l’alcalde canviava la seva intenció inicial i anunciava la retirada del punt per aconseguir un major consens amb la sorpresa i posteriors crítiques dels regidors de la resta de grups.

En el debat, la regidora de Territori, Marta Pujol, havia destacat que no aprovar aquesta modificació suposava aturar la remediació de l'abocador de Can Planas i paralitzar la modificació del Pla Parcial que ha de detallar també la situació d'habitatges, equipaments i zones comercials.

Precisament el que demanaven la resta de grups era debatre conjuntament la modificació del Pla General Metropolità i la del Pla Parcial, que detalla la planificació urbanística. El portaveu socialista, Antonio Cárdenas, remarcava que no es podia aprovar un full en blanc i criticava la que considera una improvisació i l’evidència de feblesa del govern municipal.

Antonio González, el portaveu popular, va mostrar la seva preocupació per les mesures especials de protecció que s'inclouen en habitatges i comerços propers a l'abocador i que no podrien tenir aparcaments soterranis, cosa que considera generadora d'alarma social. Per la seva banda, la portaveu de Convergència i Unió, Consol Pla, manifestava estar d'acord amb el contingut de l'actuació, però reclamava que s'aprovés juntament amb el nou Pla Parcial, com, afirma, estava previst inicialment, per determinar també la densitat d'habitatges o el destí de la masia de Can Xercavins, entre d'altres qüestions. Pla afirmava que s’està passant el temps, s’estan perdent oportunitats i no es treballa com cal.

Davant d'aquesta situació, l'alcalde decidia retirar el punt ja que considera que, en el fons, tots els grups estan d'acord amb el contingut de la planificació.Aquesta decisió provocava les crítiques de CiU i oposició. La portaveu convergent afirmava que l'actuació de l'alcalde potser era legal, però no ètica. Pla insistia en què l’alcalde ja coneixia l’opinió de tots els grups abans de començar la sessióEl portaveu socialista, de la seva banda, també criticava l’actuació i afirmava que “l’alcalde ha utilitzat un engany” per fer posicionar-se a tots els grups. Antonio Cárdenas assegurava no entendre perquè Morral escenificava i evidenciava la seva soledat en un tema com aquest.Finalment, el regidor popular, Manuel Buenaño, preguntava a la secretària de l’Ajuntament si era legal retirar el punt de l’ordre del dia quan prèviament s’havia dit que es mantindria i després del debat dels grups. Carmen Fernández assegurava que, havent consultat el Reglament Orgànic Municipal i el Reglament Estatal (ROF), es podia interpretar que la pràctica estava dins la legalitat.

Altres acords

La resta de la sessió plenària va ser força tranquil·la i amb gran consens. Per unanimitat es va aprovar el Pla Bàsic d'Emergències per fer front a situacions de risc col·lectiu, catàstrofes i calamitat públiques dins del municipi i també la decisió del Consell Municipal de Dones de reconsiderar la convocatòria de concentracions mensuals contra la violència de gènere per buscar altres mesures de rebuig social d'aquesta xacra.

També hi havia unanimitat en l'aprovació de beques per a famílies que vulguin matricular els seus fills en les llars d'infants privades autoritzades per la Generalitat. El regidor d’Educació, Rafael Bellido, explicava que al proper mes de novembre sortirà la convocatòria dels ajuts perquè puguin ser aplicat al mes de gener. Bellido afirmava que l’acord s’havia pres per donar compliment a la moció que el PSC va presentar al ple del mes de juliol i que va ser aprovada.La moció presentada pel grup municipal de Convergència i Unió per felicitar la població i l'Ajuntament d'Arenys de Munt pel civisme i la demostració de democràcia que va suposar la consulta popular sobre la independència es va aprovar davant l'absència de dues regidores dels grups que van votar en contra, el socialista i el popular. El regidor Alfons Escoda explicava que la moció vehiculava una proposta de la recentment creada plataforma d'entitats Cerdanyola per la Independència i que no es descartava sol.licitar la realització d'una consulta similar a la ciutat. Al ple també s’aprovava per unanimitat la licitació per a la concessió de 15 parades del Mercat de Serraperera. El portaveu popular, Antonio González, reclamava en aquest punt l’elaboració d’un estudi del mercat per conèixer els motius pels quals no acaba de funcionar i determinar així possibles solucions.
La regidora de Densevolupament Econòmic Local i portaveu convergent, Consol Pla, explicava que s’havia demanat opinió a diversos experts de Barcelona i Madrid però les solucions que suggerien eren massa cares. Pla anunciava que estan fent contactes per aconseguir posar en funcionament les parades tancades del mercat i reactivar així la llotja local.En el torn de precs i preguntes, el regidor del PP, Manuel Buenaño, preguntava sobre la presumpta discriminació que s’està produint entre els socis del Parc Esportiu Municipal de Guiera. Buenaño assegura que el complex esportiu està realitzant una campanya de captació de nous socis que considera discriminatòria ja que s’estan ofertant uns preus molt inferiors als que paguen els antics usuaris.
El regidor d’Esport, Fèlix Riba, explicava que estan esperant la informació de Serveis Econòmics sobre si la pràctica que està aplicant el centres esportius, de la qual no es va donar comptes a l’Ajuntament, és o no legal. Riba va anunciar que el proper dia 2 d’octubre es reunirà la comissió de seguiment d’aquesta concessió, en la que està representat el consistori i la Federació Catalana d’Handbol, actual gestor. En aquesta trobada, segons el regidor, es defensaran els drets dels antics socis davant aquestes pràctiques que considera suposen un greuge comparatiu. El dia 7 s’informarà als usuaris dels acords presos.
El regidor de Promoció de l'Esport, Fèlix Riba, va anunciar que l'Ajuntament ha demanat l'aturada d'aquesta polèmica campanya de captació d'abonats al Parc Esportiu Guiera.

Antonio Cárdenas s'acomiada del ple
El Ple es tancava amb la renúncia d'Antonio Cárdenas com a regidor i portaveu municipal del PSC per motius personals i destacava que representar la ciutadania de Cerdanyola ha estat el màxim orgull de la seva trajectòria personal i professional.
Cárdenas explicava que el motius de prendre aquesta decisió estan en l’àmbit personal i no pas en l’esgotament ni la manca de compromís. Cárdenas agraïa el suport i la tasca feta pels seus companys socialistes del grup municipal i feia un reconeixement a tots els regidors del consistori afirmant que les crítiques vessades en aquest mandat mai les havia fet des de l’àmbit personal i sí des del polític. L’exportaveu socialista també tenia paraules d’agraïments pels funcionaris i tècnics municipals, premsa local i als propis ciutadans per haver confiat en el seu projecte.

Cárdenas assegurava que ser regidor havia estat un orgull per a ell i que aquesta experiència era la “més enriquidora i intensa” que mai havia viscut.

Tots els grups, sense excepció, van destacar la correcció i cavallerositat de Cárdenas en el seu exercici com a regidor. El portaveu municipal del PP, Antonio González, afirmava que Cárdenas li havia deixat “molt bones sensacions en allò formal, personal i polític”.
La portaveu de CiU, Consol Pla, afirmava que havia estat un orgull treballar amb ell i li desitjava molta sort en aquesta nova etapa.El portaveu d’ICV-EUiA, Jordi Miró, explicava que, malgrat les discrepàncies en l’àmbit polític, estava convençut de que Cárdenas havia fet una bona tasca per la ciutat. Finalment, l’alcalde, Antoni Morral, agraïa a Antonio Cárdenas, en nom de la ciutat, el seu treball i li desitjava que fos molt feliç.

Cerdanyola.info

No hay comentarios: