lunes, 14 de septiembre de 2009

OPNION CIUDADANA: GRIP PORCINA : INFORMACIÓ VERÍDICA I MESURES DE PRECAUCIÓ.

Moltes preguntes suscita la grip porcina. Per què li van canviar el nom per grip A? Interès dels industrials de granges porcines a no ser investigats? Per què no s’ha investigat l’origen del focus contaminant? Com passa un virus d’un animal a l’home? No interessa precisar les condicions del procés de contagi per evitar una nova pandemia en el futur? La solució de les pandemies depèn de la rapidesa de les multinacionals farmacèutiques en produir vacunes?
Com grup de Medi Ambient, passada la pandemia, organitzarem un debat públic amb experts per respondre aquests interrogants.
Ara volem centrar-nos en el que preocupa a les persones. Còm no patir les seves conseqüències.
Científics valoren de forma diversa el poder del virus. Des dels que el consideren causant de lleus dolences, fins els que consideren imprevisible com s’estendrà i quines repercussions en la salut pot ocasionar, no descartant nombroses morts, basant-se en no conèixer suficientment el virus i les seves possibles mutacions genètiques.
Nosaltres considerem que els poders públics han d’optar pel principi de precaució, donat l’insuficient coneixement del virus. És a dir, previndre el pitjor, encara que després no passi res. Un governant responsable es trenca les banyes perquè el numero de morts arribi a zero.
Per evitar l’alarma cal una informació verídica i mesures apropiades a les pitjors previsions. Això crearia confiança en el ciutadà.
Per tant, hem d’exigir a les Administracions actuacions dràstiques. Si ja resulta vergonyós com cada any, quan arriba el cru hivern, les urgències dels hospitals fan esperar hores els malalts en inhòspits corredors i els mateixos CAPs estan col•lapsats, ara s’ha d’actuar amb eficàcia. Més personal sanitari, habilitar espais i llits suficients, mesures educatives i d’higiene, isolar brots perillosos, investigació pública sense dependre dels laboratoris privats,... i fortes inversions econòmiques per fer-ho possible.
Montcada ja pateix una atenció sanitària deficient. Hem donat suport als milers de signatures promogudes per la FAVMIR exigint justícia. L’alcalde com responsable local ha d’exigir a la Generalitat mesures dràstiques. No volem morts de persones encara que tinguin dolences prèvies, siguin crònics, dones en estat, gent grassa , etc.. I suficients medis per una bona salut per a tots!!!

Grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac-Ecologistes en Acció de Catalunya

No hay comentarios: