miércoles, 23 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: Presentat el projecte de l’escola bressol del Turonet


Maqueta projecte de l'escola-bressol del Turonet
Foto: J.R.Urbano




El procés de construcció de l’escola bressol del Turonet continua endavant. Les obres es trauran a concurs properament i s’espera que el centre estigui enllestit de cara al curs vinent. Segons ha anunciat el regidor d'Educació, Rafael Bellido, l’escola tindrà una capacitat de 97 places i suposarà una inversió d'1.200.000 euros.

El procés de construcció de l’escola bressol del Turonet continua endavant. Les obres es trauran a concurs properament i s’espera que el centre estigui enllestit de cara al curs vinent.

El regidor d’Educació, Rafael Bellido, ha presentat avui el projecte acompanyat per un dels arquitectes del projecte, Toño Foraster; l’enginyer del Servei d’Educació, Ivan Baños i la tècnica responsable d’educació 0-3, Roser Alcaraz.

L’escola, de 97 places, té un cost d’1.200.000 euros, finançats en part per la Generalitat i que “encara no han arribat”, segons afirma Bellido, per la qual cosa, l’ajuntament “ha hagut d’avançar els diners per no aturar el calendari”. Segons el regidor d’Educació, que recorda el compromís de la Generalitat en la construcció d’escoles bressol i en el seu manteniment, indica que el centre del Turonet “és un projecte molt interessant” que esperen que respongui a les expectatives no només des del punt de vista de la construcció, sinó “des del projecte educatiu, ànima d’una escola”.


Una superfície de gairebé 800 m2

L’escola bressol estarà ubicada en un solar d’aproximadament 1.540 m2 de superfície entre els carrers de Lepanto i de Pompeu Fabra. La superfície útil serà d’uns 760 m2. L’accés per a vinanats es realitzarà pel carrer de Pompeu Fabra i el de mercaderies pel carrer de Castillejos, segons comenta Iván Baños.

L’escola bressol disposarà de dues aules per a infants de 0 a 1 any que compten amb una zona de descans compartida on estaran els bressols, una biberoneria per aula i una zona d’higiene que serà visible des de l’aula, també compartida.

A més, el centre tindrà dues aules per a infants d’1 a 2 anys que compten amb una zona d’higiene compartida. L’escola del Turonet tindrà tres aules per a infants de 2 a 3 anys que compten amb una zona d’higiene compartida entre dues aules i una altra zona d’higiene pròpia de la tercera aula.

Les instal.lacions disposaran d’una aula d’usos múltiples divisible en dos espais amb connexió amb zona exterior i dos grans espais polivalents. A la zona de la cuina hi ha dues plantes que estan comunicades amb una escala i dos muntacàrregues.

L’edifici s’ha concebut per donar la màxima comoditat als infants i a l’equip docent, sense escales, passadissos ni gaires rampes i on predomina la fusta per donar més calidesa. Un altre punt interessant serà la llum. Segons Toño Foraster, n’hi haurà molta, però controlada. El pati està orientat al sud perquè toqui el sol a l’hivern, També hi haurà zones protegides d’ombres per l’estiu.

Pel que fa a la coberta té caràcter de façana perquè es veurà des del carrer, serà blanca i serà una façana més de l’edifici.

Roser Alcaraz comenta que les possibilitats pedagògiques “són molt interessants amb aquest tipus de construcció” perquè es dóna relleu a l’aspecte sensorial i a les relacions intergeneracionals, amb els espais de sortida de les aules i amb el joc de llums. Els patis estan plantejats perquè sigui un jardí. Alcaraz creu que “és una escola on l’equip pedagògic podrà treballar totes les possibilitats que sonen aquesta tipus d’escoles més obertes i no tan rígides”.

No hay comentarios: