lunes, 28 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: CiU acusa a l'alcalde de posar en perill la credibilitat del govern municipal


CiU acusa a l'alcalde de posar en perill la credibilitat del govern municipal
CiU critica l’actitud d'Antoni Morral al passat ple del mes de setembre quanva decidir retirar de l’ordre del dia un punt, relatiu a la modificació del Pla General Metropolità al Centre Direccional, després del debat dels regidors i després de denegar la petició dels convergents de retirar la proposta de la sessió plenària.
El grup de CiU acusa a l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, d’escenificar en el ple la manca d’unitat entre els dos socis i posar en perill la credibilitat del govern municipal.

Segons explica la portaveu del grup municipal de CiU, Consol Pla, inicialment estava previst portar al ple l’aprovació conjunta de la modificació de del Pla General Metropolità i el Pla Parcial de la zona. No obstant això, en l’últim moment, ICV-EUiA decideix retirar l’aprovació del Pla Parcial de l’ordre del dia coneixent, segons Pla, l’oposició de la resta de grups del ple.

Des de CiU afirmen que és necessari que un govern transmeti confiança i treballi amb rigor però amb actuacions com aquestes es perd, diuen, la credibilitat de la màxima autoritat local.

Consol Pla assegura no entendre l’actitud de l’alcalde que, malgrat conèixer l’oposició de tots els grups a aprovar només la modificació del Pla General Metropolità al ple, va optar per continuar endavant amb el debat. Segons la portaveu convergent, els regidors de la sala, i fins i tot el públic assistent a la sessió, es van quedar desconcertats quan Morral va anunciar que finalment sí retiraria la proposta.

Des de CiU critiquen que s’estigui allargant tot el procés del Centre Direccional ja que, segons afirmen, “s’estan perdent moltes oportunitats”. Pla posa com a exemple l’interès dels Laboratoris Ferrer que durant temps s’han mantingut a l’espera de poder disposar de més informació sobre el desenvolupament urbanístic d’aquest territori. Segons Pla, la demora en aquesta informació ha fet que els laboratoris busquin altres possibles localitzacions on ubicar-s’hi. Consol Pla assegura trobar-se molt incòmoda amb la situació que es va generar al ple i el titlla d’espectacle innecessari.

De la seva banda, el regidor de CiU, Alfons Escoda, es pregunta “perquè l’alcalde va voler escenificar la no unitat” dels dos socis de govern, ICV-EUiA i CiU, i afirma que “una opció partidista ha posat en risc la credibilitat” de l’equip.

No hay comentarios: