miércoles, 16 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: Els poemes musicats d'Emiliano Valdeolivas obren divendres una nova edició dels Vespres literaris de Montflorit

Valdeolivas oferirà l'espectacle "Cantologia de la Poesia Española", un recorregut per la història de la poesia espanyola des de les jarchas mossàrabs fins a l'actualitat musicades per ell mateix.
Vespres Literaris amb la col.laboració de l’Associació de Veïns i Amics de Montflorit i la Llibreria l’Aranya, inaugura aquest divendres, a dos quarts de nou i en el Centre Cívic de Montflorit, un nou curs amb una nit plena de poesia i música.
La vetllada començarà amb l’actuació d’Emiliano Valdeolivas, un professor enamorat de la música i de la poesia, que oferirà el seu espectacle Cantología de la Poesia Española, un recorregut cronològic per la història de la poesia espanyola, des de les jarchas mossàrabs fins a l’actualitat, musicades per ell mateix. Segons explica Valdeolivas, les audicions tenen un caràcter didàctic per tal que el públic pugui conèixer com ha evolucionat la poesia espanyola. Com a joglar contemporani, Emiliano Valdeolivas recorre centres educatius, places i teatres fomentant l’interès per la lectura i la literatura en general, proposant una trobada poètico-musical amb participació del públic. Valdeolivas, cantautor i professor de Llengua Espanyola de reconeguda trajectòria artística, indica que les seves audicions van adreçades al públic en general, però reconeix que ha trobat entre els estudiants i els seus professors l’auditori més agraït. Valdeolivas assegura que els seus poemes musicats tenen molt bona acolida entres els estudiants i entre els professors que troben un “recurs didàctic” per ensenyar la història de la poesia i dels moviments poètics de manera més amena.
Emiliano Valdeolivas, admirador de Garcilaso de la Vega, remarca que no és poeta i que simplement li posa música als poemes dels altres perquè, segons manifesta “cada poema té una música a dintre”.

Foto cedida per L'Ajuntament de Cerdanyola.

No hay comentarios: