lunes, 28 de septiembre de 2009

Cerdanyola s'aboca en el FIT


Video: Cerdanyola.info/Cràtor Produccions
Foto: J.R. Urbano
El teatre familiar ha envaït aquest cap de setmana els carrers de Cerdanyola. El públic del municipi ha tornat a demostrar, un cop més, la seva fidelitat al Festival de Teatre Infantil i Juvenil que organitzen l’entitat Bambalina i l’Ajuntament de Cerdanyola amb la col·laboració de la Fundació La Xarxa.
--------------------------------------------------------------------------------
Les principals places, carrers i espais públics del municipi s’han omplert durant tres dies d’espectacles per a totes les edats i gustos amb motiu de la celebració del Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil, el FIT Festival.

En total han participat 18 companyies que han ofert una quarantena de funcions en 5 escenaris diferents, un d’ells el nou Museu d’Art de Cerdanyola Can Domènech. La incorporació d’aquest nou espai al FIT ha estat valorada molt positivament per l’organització del certamen. La presidenta de Bambalina, Rosa Maria Soler, també es mostra satisfeta amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat, de la Generalitat de Catalunya, per primera vegada, dels patrocinadors locals, de les companyies que hi participen i, com no, del públic en general.

Els actes començaven divendres amb el primer espectacle infantil, a càrrec de la companyia italiana Tam Teatro Música i l’obra Anima Blu, però també amb les tradicionals activitats paral·leles, com el laboratori teatral adreçat a professionals del món del teatre familiar, enguany a càrrec de l’alemany Johannes Volkmann.

La sala de plens de l’Ajuntament era l’escenari, dissabte, de l’acte inaugural. En ell, el president de la Fundació La Xarxa, Jaume Amigó, destacava la consolidació d’aquest festival que arriba enguany a la seva cinquena edició.

En la mateixa línia, la regidora de Cultura, Consol Pla, recordava els primers passos del festival i destacava el treball que l’entitat Bambalina ha desenvolupat durant 25 anys al municipi a favor del teatre infantil. Pla refermava el compromís del consistori i el seu personal en pro de la cultura.

Durant l’acte inaugural, Francesc Foguet, del departament de Filologia Catalana de la UAB, presentava la publicació en la que es recullen les actes del II Simposi de Teatre Infantil i Juvenil que s’emmarca bianualment en el FIT Festival i que es realitzava l’any passat. Foguet es mostrava satisfet amb aquesta col·laboració que, segons indica, ha omplert un buit pels professionals dels sector.

El FIT festival continua aquesta setmana amb els espectacles per al públic escolar. Avui dilluns i demà dimarts l’Asssemblea Teatro interpretarà l’obra Galline, i, finalment, dimecres, dijous i divendres Rosa Gàmiz i La Perla 29 interpretaran La bona persona.

No hay comentarios: