miércoles, 30 de septiembre de 2009

MONTCADA: Nou sistema d'informació a les parades d'autobús

info y foto: web Ayuntamiento.
Les parades d'autobús de Montcada i Reixac ubicades a la plaça Lluís Companys i a l'avinguda de la Ribera (a l'alçada de la plaça de la Ribera) disposen d'un nou sistema d'informació que permetrà saber als usuaris el temps d'espera per a l'arribada dels autobusos de les diferents línies.

L'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) instal·larà en una primera fase, durant aquest any, 100 MiniParades Solars en els 18 municipis integrats a l'EMT. Es tracta d'un sistema innovador i sostenible de panells d'informació, que s'actualitza cada 30 segons, i que funciona íntegrament amb energia solar.
"en una primera fase el sistema s'ha instal·lat a les dues parades amb més usuaris, però properament està previst implementar-lo en sis més i, més endavant, en la resta de parades d'autobús del municipi".

La MiniParada Solar funciona mitjançant connexió GPRS i es compon de tres parts: el software, un servidor de gestió de dades i els panells d'informació a l'usuari, que incorporen una petita centraleta amb un processador de dades i un mòdem GPRS. A més, cada panell consta de dues pantalles: una amb la informació horària dels autobusos i l'altra amb informació d'interès ciutadà.

L'EMT inverteix en aquest projecte 550.000 euros, fruit de la col·laboració entre l'empresa catalana CAPMAR i l'Institut Europeu di Design de Barcelona.

No hay comentarios: