martes, 15 de septiembre de 2009

LA LLAGOSTA: La Justícia declara sense efecte la requalificació de can Milans en zona industrial

La Justícia declara sense efecte la requalificació de can Milans en zona industrial.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat el recurs contenciós administratiu presentat per l'Ajuntament de la Llagosta contra la requalificació dels terrenys de can Milans en zona industrial. En aquest sector s'ha construït la nova fàbrica de Valentine.
La sala tercera d'aquest tribunal declara nul l'acord de la Generalitat pel qual es va modificar el Pla General Metropolità de Barcelona.
Aquesta modificació declarava zona industrial la zona verda i de can Milans i a l'hora determinava que aquesta zona verda passés a uns terrenys de can Cuyàs.

La sentència, per tant, dona la raó a l'Ajuntament de la Llagosta i determina que aquesta requalificació només es va fer per afavorir els interessos particulars de l'empresa Barnices Valentine SA. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar sentència a mitjans del passat mes de maig.
Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) a la Llagosta han donat a conèixer ara aquesta sentència. Iniciativa i Esquerra Unida s'han mostrat indignades i han acusat l'Equip de govern municipal d'amagar informació als veïns de la nostra localitat. Segons els responsables d'aquestes formacions polítiques, l'Ajuntament té coneixement d'aquesta sentència des del mes de juny. ICV-EUiA creuen que l'Equip de govern no ha donat a conèixer la sentència per interessos partidistes.
La coalició demana la dimissió de la persona que va decidir no informar ara a la població.
Per la seva part, l'alcalde de la Llagosta, Antonio Rísquez, ha valorat molt positivament la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'alcalde ha demanat responsabilitat i prudència, ja que tant la Generalitat com l'empresa Valentine han presentat un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.
L'Equip de govern vol esperar a saber si s'accepta aquest recurs per decidir quines accions emprendre.
El grup municipal socialista considera que ICV-EUiA estan utilitzant aquesta sentència de manera partidista.
L'alcalde de la Llagosta ha indicat que cap grup municipal no s'ha interessat pel tema des que es va presentar el recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Info: Ajuntament de La Llagosta.

1 comentario:

Anónimo dijo...

LA PREGUNTA ES, I SI NO ES LEGAL EL QUE HAN FET, ARA QUE? QUE FARAN? QUE PASSARÀ?