miércoles, 30 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: El Parc del Sincrotró Alba s'incorpora a una aliança de projectes estratègics per captar inversors internacionals

L'alcalde de Cerdanyola amb el conseller Nadal i el regidor barceloní a la presentació d'aquesta iniciativa
Foto: J.R.Urbano Cerdanyola.info

El Parc de l'Alba de Cerdanyola, nom oficial amb que s'ha batejat el Parc de la Ciència al voltant del Sincrotró, és un dels tres eixos del Barcelona Economic Triangle, marca que ha presentat la Generalitat per promoure àrees d’alt valor econòmic en mercats internacionals i atraure inversors. Els altres dos eixos del triangle són el 22@ de Barcelona i el DeltaBCN Parc Aeroespacial i de la Mobilitat, de l'àrea del Llobregat.

A més, el Parc de la Recerca de la UAB i la Cambra de Comerç de Barcelona, han donat el seu suport al Barcelona Economic Triangle.

La presentació d'aquesta iniciativa es va fer a Barcelona, a l'edifici d'Antoni Gaudí La Pedrera, presidida pel conseller de Política territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, i amb la presencia de l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, i del director del Consorci del Centre Direccional, Miquel Sodupe, entre d'altres.
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha presentat el Barcelona Econòmic Triangle com un espai que reuneix el sòl per a activitats econòmiques de la Regió Metropolitana amb les oportunitats de negoci més innovadores de Catalunya i també d’Europa. Nadal explica que són els tres motors de la nova economia del coneixement a Catalunya.

En aquest sentit, Nadal destaca que el Parc de l'Alba de Cerdanyola tindrà una inversió de 1.500 milions d'euros amb la creació de 40.000 llocs de treball "altament qualificats" en un entorn urbà "d'alta qualitat" amb un milió de metres quadrats de recerca i 3.500 habitatges "sostenibles". Nadal explica que al Centre Direccional hi haurà una "estació de transport ferroviari intermodal".
Nadal explica que el Parc de l'Alba és una realitat "que ja es mou amb gran potència" amb el sincrotró, però també amb iniciatives estratègiques com la "instal.alció de la intel.ligències d'empreses financeres" principals a Catalunya, en referència a la seu tecnològica de La Caixa.
El conseller de Política Territorial explica que els projectes del Barcelona Econòmic Triangle són eines importants en el canvi de paradigma econòmic que sorgirà de la crisi.
ExpoReal de Munic, primera cita

La primera acció per a presentar el Barcelona Economic Triangle, en la qual participarà també l'Ajuntament de Cerdanyola, és la presència a la fira ExpoReal de Munic, un dels certàmens de promoció immobiliària més important d’Europa.

ExpoReal, el saló internacional de promoció industrial, comercial i de negocis, arriba enguany a la 12a edició, se celebra del 5 al 7 d’octubre i es considera el certamen immobiliari industrial més important d’Europa.

L’edició del 2008 va reunir més de 42.000 professionals, un 7,7% més que l’any anterior, amb destacada presència de grups financers, immobiliaris, promotors i usuaris finals.
La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han acordat donar continuïtat durant dos anys a la iniciativa i exportaran i promouran el Barcelona Economic Triangle en més certàmens internacionals i nacionals, fòrums, exposicions i activitats vinculades a la promoció econòmica.
Jordi William Carnes, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, explica que els terrenys d'aquest triangle econòmic són d'alt valor afegit i suposen bones expectatives de negoci per inversors internacionals, entre els que destaca els de mercats tan llunyans com l'àrab, el de Rússia i Ucraïna o el de ciutats asiàtiques com Shangai o Hong-Kong.

No hay comentarios: