miércoles, 16 de septiembre de 2009

CERDANYOLA: Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil

Foto cedida.
Més de 40 funcions en un FIT Festival que aposta pel teatre d'actor i la prèsència internacional.
El Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil (FIT Festival) apostarà en la cinquena edició pels espectacles de text i autor i per augmentar la presència internacional. Entre el 25 de setembre i el 2 d'octubre es faran més de 40 funcions de 19 companyies diferents, entre elles 7 estrenes a Catalunya i 5 muntatges internacionals.
La companyia italiana Tam Teatromúsica obrirà el FIT Festival el 25 de setembre amb la representació a l'Ateneu d'Anima Blu, inspirada en la pintura de Marc Chagall i guardonada amb el premi Eolo a la millora obra de teatre infantil i juvenil d'Itàlia.
Serà un tret de sortida de luxe per un certamen ja plenament consolidat després de 5 edicions. Agustí Coll, un dels directors artístics del festival, organitzat per Bambalina i l'Ajuntament de Cerdanyola amb la col.laboració de la Fundació La Xarxa, remarca que el canvi de filosofia de mostra a festival permet garantir que els espectacles siguin tots d'alta qualitat. Segons Coll, ara es pot fer una tria més acurada dels muntatges i en moltes ocasions portar companyies que han estat premiades.
En total, al FIT Festival es representaran més de 40 funcions per a escolars i públic en general. Els escenaris del festival seran l'Ateneu, el pavelló de Can Xarau, l'espai Enric Granados i el MAC-Can Domènech, pel que fa als locals tancats, i les places de l'abat oliba i de l'Ateneu, pel que fa als espais a l'aire lliure.

7 estrenes a Catalunya
L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, per la seva banda, remarca la rellevància del certamen, un festival que considera de qualitat homologable al del millor que es realitzi a l'Estat. En aquest sentit, Ramon Llimós, un dels directors artístics destaca la presència de 5 companyies internacionals –4 italianes i 1 alemanya- i l'aposta en aquesta edició pel teatre d'actor davant els muntatges de manipulació, com els de titelles, que són els més habituals. Llimós explica que al festival cerdanyolenc es presentaran 7 estrenes a Catalunya: quatre muntatges internacionals i 3 espectacles de companyies andaluses.

Descomptes i abonament
Els organitzadors han volgut facilitar al màxim l'assistència al públic familiar, malgrat tractar-se de temps de crisi. Per això, Rosa Maria Soler, presidenta de Bambalina, explica que hi ha diversos avantatges com l'abonament de 6 entrades al preu de 3, la gratuïtat amb el carnet de Bambalina o del Club Súper3, l'oferta 2x1 amb el carnet TR3S C i el d'estudiants de la UOC o 1 entrada gratuïta amb carnet de família nombrosa.

Els organitzadors demanen al públic assistent que es respectin les recomanacions d'edat de cada muntatge ja que hi ha espectacles que els nens més petits no poden seguir amb facilitat.


Activitats per escoles i professionals
Al marge de les funcions per al públic general, entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre es realitzarà la programació per a les escoles on s'espera que passin uns 2.500 alumnes dels centres educatius de la ciutat. En aquestes funcions es representaran dos muntatges: Galline, de la companyia italiana Teatro Stabile di Torino, i una adaptació de l'obra de Bertold Brecht La bona persona de Sezuan, amb la televisiva Rosa Gàmiz i La Perla.
Pel que fa a les activitats per als professionals, enguany es mantindrà el laboratori teatral després de l'èxit de participació assolit en l'edició anterior del festival. En aquesta ocasió Johannes Volkmann, de la companyia Das Papiertheater de Nuremberg, oferirà un taller sobre les possibilitats expressives i escenogràfiques del paper. El laboratori es farà en dues sessions el 25 de setembre.
Enguany, però, no hi haurà simposi a la UAB ja que és de periodicitat bianual, però si es representarà la producció de la Fundació la Xarxa i el Festival de Tardor de Catalunya A l'arca a les 8. Es tracta d'una preestrena d'un muntatge adaptat d'un dels textos treballats en el Simposi de la UAB celebrat la passada edició del FIT Festival.

No hay comentarios: