lunes, 30 de noviembre de 2009

La AMB propone subir la tarifa del agua un 1,9%

El incremento lo han de aprobar el pleno de la AMB de diciembre y la Comisión de Precios de Catalunya
La comisión de gobierno de la Entidad del Medio ambiente del Área Metropolitana de Barcelona ha aprobado subir un 1,9% la tarifa del agua.
El incremento se hace teniendo en cuenta dos parámetros: el aumento del IPC y la inversión prevista en el contrato programa.
Aun cuando el IPC interanual del octubre fue del -0,2%, fuentes de la AMB justifican el aumento de la tarifa por la inversión que hará la Sociedad de Aguas de Barcelona el año próximo por mejorar la calidad del agua.
El incremento se ha de aprobar en el pleno de la EMT de diciembre y en la Comisión de Precios de Catalunya.
También hará falta esperar a saber si se sube el canon del agua.

Ripollet: S'inaugura la mostra 'Talent latent' al Centre Cultural

El proper dimarts, 1 de desembre, el Centre cultural inaugura la primera exposició de l'any. Es tracta de ´Talent laten', una mostra fotogràfica de vuit autors d'arreu del món. Aquesta mostra és una producció del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i romandrà a les dues sales d'exposicions fins el proper 22 de gener.
A la inauguració, que serà a 2/4 de vuit del vespre, està pervist que hi participi el president-delegat del Patronat Municipal de Cultura, Ferran Tornel, i Anna Falgueras, directora general de Cooperació Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.Quinze artistes provinents d'onze països d'Europa, Amèrica i Àsia, seleccionats d'entre més de cent propostes rebudes, articulen la proposta expositiva de Talent latent.

L'exposició reuneix un grup d'artistes prèvia proposta de professionals de tot el món en contacte habitual amb autors en la fase incipient de la seva trajectòria.

El títol del projecte emfatitza el "talent" de creadors emergents ene l terreny "latent" de la fotografia. Ripollet. cat

sábado, 28 de noviembre de 2009

Caso Pretòria: El fiscal demana més imputacions pel cas Pretòria

.
El fiscal demana més imputacions pel cas Pretòria
Garzón havia instat anticorrupció que plantegés la petició

La fiscalia anticorrupció ha demanat aquest divendres al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón la imputació de noves persones en l'anomenada anomenada operació Pretòria, en què s'investiga una trama de corrupció urbanística que operava a Santa Coloma de Gramenet i d'altres localitats barcelonines.

La petició de més imputacions es fa en resposta a la sol•licitud formulada pel magistrat el passat dia 10 i "amb la finalitat d'avançar en la investigació dels fets", segons un comunicat de la fiscalia, en què no s'indica el nombre ni el nom de les persones incloses en la seva sol•licitud. E-noticies.com

viernes, 27 de noviembre de 2009

Opinión Ciudadana: Contaminación atmosférica en Montcada-Cerdanyola-Ripollet

He de manifestar el gran perjuicio que estamos sufriendo todos los ciudadanos de estos tres Municipios , por tener que soportar cada día los altos índices de contaminación ambiental viaria (polución y ruidos), debido principalmente a estar rodeados y atrave-sados por 3 autopistas y 1 autovia, que están sobresaturadas y con millares de coches y camiones parados continuamente (horas punta, lluvia,accidentes), tanto en la C-58, como AP-7 y C-17; por ser lugar de paso y tener dichas vías forma de embudo hacia Barcelona-sólo hay que mirar un mapa- siendo Montcada la que se lleva la peor parte.

Como posibles soluciones y mejoras a mi entender (la experiencia de tener que ir a trabajar cada día de Montcada a Rubí así me lo indica), estaría en abrir nuevas rutas que dispersen la concentración de vehículos, y por lo tanto evitando los paros y tiempos de permanencia de los vehículos en dichas vías (millones de vehículos/año -chimeneas contaminando-) en nuestras poblaciones, además y muy importante, combinándolo con el transporte ferroviario, de la siguiente manera:
1- Alargar y doblar la Lin-11 del Metro (Trinitat Nova-Can Cuiàs prolongación L-4), hasta Sta.Mª Montcada, Cerdanyola y Ripollet.
No es aconsejable aumentar la cadencia de Renfe-cercanías, si tiene que pasar
todo su tráfico por Plaza. Catalunya, ya que está sobresaturada (4 líneas), con
frecuencias de paso trenes a veces, de menos de 1 minuto -peligro accidente-.
2- Construir el Túnel de Horta, con conexión Ronda de Dalt e interior Barcelona, donde descargaría/saldría el tráfico principal de la C-58, y comunicándose con la AP-7 por la parte exterior y Oeste de Cerdanyola (evitándose el colapso interior
de sus calles en horas punta 4-6 horas/día). Barcelona también saldría beneficiada.
3- Construir el 4º Cinturón, para que todo el tráfico –principalmente camiones- pro-
cedentes del Sur y Este de España, pase por fuera del Área Metropolitana y núcleo
del Vallés Occidental (Terrassa-Sabadell-M.C.R.), con alta concentración de
población y polígonos industriales.
4- Desviar la C-17 del centro de Montcada, pasando por la parte externa (como han
hecho La Llagosta, Mollet, Granollers, etc), bifurcando en dos todo su tráfico;
uno pasando entre Mas-Rampinyo y Ripollet descargando al final de la C-58, y
el otro tramo descargándolo a la Ctra. de la Roca, ampliándola para que todo el
tráfico que va a Sta. Coloma Gramanet y Badalona, no tenga que atravesar por el
interior de Montcada.

Todas estas obras se tienen que hacer respetando el medio ambiente y de forma rápida,
(aparcando si es necesario, proyectos de mejora de las vías actuales, pero que no evitan la saturación y paros), pues el colapso del Área Metropolitana es ya una realidad, que ocasiona diariamente pérdidas millonarias de euros, en salud (pulmones-cáncer), en horas perdidas de trabajo y retrasos, así como en combustible –quemado inútilmente- y del cual carecemos.

Todo esto no puede permitírselo Catalunya ni España, si queremos ser un país próspero y vanguardista, por lo que nos compete a todos, Vecinos y Ajuntaments M-C-R, Comarcas Vallés Occ/Ort, Barcelona capital, Generalitat y Gobierno Central; por lo que desde estas líneas, pido a los Gobiernos Locales (Ajuntaments) a trabajar unidos y solicitar de la Generalitat y Gobierno Central, los fondos necesarios para llevar a cabo
dichos proyectos sin más dilación, por el bien nuestro y de todos.
Jaume Izquierdo Morató
MONTCADA I REIXAC

MONTCADA: Sesión Plenaria del mes de Noviembre

Audio:

En sesión plenaria del mes de Noviembre entre otros se trataron los siguientes temas:

Ratificación del “Pla d’actuació local en materia de Serveis Socials”
A cargo de la Regidora María del Carmen González, se presentó para su ratificación el “Pla d’actuació local en materia de Serveis Socials” que fue aprobado por unanimidad. La Sra. González recibió la felicitación de la oposición por el trabajo realizado.

Se dio cuenta al Pleno del envío de la documentación solicitada por la Fiscalia Anticorrupción del expediente que trata la recalificación de los terrenos de Can Milans donde se ubica la fábrica Valentine y que está pendiente de resolución por parte del Tribunal Supremo.

Aprobar la cesión al Departament d’educació de la Generalitat de Catalunya de la propiedad de la parcela situada en Pla d’en Coll para la construcción del IES Montserrat Miró.
Se aprobó la cesión definitiva de los terrenos donde se ubica en la actualidad las Pistas de Atletismo para la construcción del IES Montserrat Miró. La anterior cesión no fue aceptada por la Generalitat ya que 2.151,56 m2 de los 9.110 están afectados por carreteras. (Es de suponer que el Ayuntamiento ya conocía este dato).
Se da la circunstancia que la Generalitat establece el parámetro de entre 8.000 y 10.000 m2. los necesarios para construir un IES de las características previstas, si bien también abre la puerta a la posibilidad de que el terreno sea menor valorando circunstancias como son la ubicación en zona urbano y las necesidades educativas de la ciudad.
La Regidora Ana Mª Rivas, explicó que la merma en la parcela se realizará especialmente en la parte correspondiente a patio y que “velaremos por los vecinos”, ya que José Mª González de CV-EUiA dejó notar su incertidumbre ante la posibilidad de que los edificios a construir subieran en altura dada la rebaja de superficie de la parcela y que por parte del Ayuntamiento se estaba presionando a la Generalitat a que el IES se construyera en esos terrenos. En la misma línea se posicionaron tanto ERC como el PP.
El instituto dispondrá de cuatro líneas de ESO y tres de bachillerato.



Aprobar el nombramiento de miembros correspondiente a la participación ciudadana del Comité de Evaluación y Seguimiento del Pla Integral de la Muntanyeta de Can Sant Joan.
Quedó aprobada por unanimidad una relación de personas, todas ellas pertenecientes a entidades del barrio de Can Sant Joan.

Otro punto a tratar era el Pla d’Actuació Comercial para el 2010, pero fue retirado del Orden del día a petición de la Asociación Montcada Centre Comerç que mostró su disconformidad con el contenido y ha quedado pendiente de evaluar.


En el apartado de Ruegos y Preguntas, Marta Aguilar de ERC, preguntó sobre el tema de Lafarge ya que está a punto de cumplir el plazo de adecuar las instalaciones para la quema de biomasa y por parte de Eva García del PP sobre la situación de los terrenos del Barça ya que ha habido noticias en la prensa sobre el tamaño de los terrenos. A ambas contestó el Alcalde, César Arrizabalaga que les contestaría por escrito como tenía por costumbre por lo que nuevamente el público y la prensa se han quedado sin información.

Montcada: Disolución de "Montcada Empresa Municipal"


Audio:

Antes del Pleno de Nvbre. se celebró el acto de disolución de la empresa “Montcada Empresa Municipal”, creada en el 2000 con el objeto de construir Viviendas de Protección Oficial.
Dicha empresa construyó 12 pisos en la calle Ripoll y que según expuso la oposición se liquida con unas pérdidas de 593.260€ más el valor del solar que no se imputó.
La oposición hizo hincapié en los resultados de la empresa en un momento de bonanza económica, especialmente en el ramo de la construcción y dejó entrever que las personas que se pusieron al frente de la empresa no estaban preparados para llevarla a buen término no se realizó el seguimiento adecuado a los resultados negativos año tras año.
El Sr. González de ICV-EUiA le hizo notar que el pasado mes de Junio cuando se les entregaron las cuentas para su revisión y liquidar la empresa, observó un error en un asiento de casi 300.000€ que si bien no alteraban el valor patrimonial de la sociedad sí alteraba el resultado final.
El Sr. Maresma contestó que tanto la interpretación del Sr. González como la del Asesor Sr. Arcos eran correctas y en aras a la transparencia se decidió por la del Sr. González.
Asimismo recordó que el Ayuntamiento se ha tenido que hacer cargo de las deudas con un crédito de 180.000€ y la compra de 4 o 5 plazas de parking las cuales no se han podido vender por tener que salir del coche y empujarlo ya que son excesivamente pequeñas.
El Regidor del Área Económica, Joan Maresma, alegó la falta de experiencia en la gestión de empresas municipales y que para evitar gastos se puso al frente a personas vinculadas con el Ayuntamiento, entre ellas y como gerente el Sr. Miquel Marco (Cargo de Confianza), en la actualidad sigue como cargo de confianza en el Departamento de Promoción Económica y Comercio.
Asimismo explicó que el precio de venta de los pisos no se pudo incrementar ya que al ser de VPO el precio está marcado por ley.
El Sr. Maresma implicó a la oposición en los resultados de la empresa ya que argumentó que tanto el Sr. José María Campos como el Sr. Teodoro García participaban en ella como administradores y que los resultados eran resultado de la coyuntura económica.
A ello, el Sr. González se recriminó no haber contratado técnicos en lugar de pagar sueldos a cargos de confianza que no tenían ni los conocimientos ni la experiencia necesaria para llevar a cabo el proyecto, además de no aceptar que la coyuntura económica no afectó en esos años a la construcción, todo lo contrario.
El resultado final es que para construir 12 pisos en la calle Ripoll se ha obtenido pérdidas por casi 600.000€ además del valor del terreno.

Cerdanyola: L'oposició torna a unir-se per controlar el Ple Municipal

Imatge d'arxiu d'un Ple Municipal
Foto: J.R.Urbano


L'oposició va prendre ahir el control del Ple de l'Ajuntament obligant a deixar sobre la taula punts presentats pel govern municipal i amb l'aprovació de dues mocions, una que suposarà la realització d'una auditoria dels comptes municipals i la segona que obligarà a aprovar-se en sessió plenària els projectes que es presentin als nous fons estatals d'inversió.

La unitat d'acció dels tres grups de l'oposició municipal, PSC, CiU i PP, es va tornar a veure ahir per segon Ple Municipal consecutiu i van tornar a evidenciar la minoria en què es troba el govern municipal del grup d'ICV/EuiA. L'oposició va fer que quedessin sobre la taula quatre punts de l'ordre del dia per considerar que requereixen de l'impuls d'un govern sòlid i d'un consens ara inexistent, Tres d'aquests punts ja s'havien deixat sobre la taula a la sessió d'octubre i es va incorporar un nou sobre l'adhesió al Pacte per a la Dinamització Territorial i el Foment de l'Ocupació en el sector de l'Atenció a les Persones.
La regidora d'Ocupació, Maria Reina, defensava la urgència d'aprovar el punt per no perdre subvencions i afavorir un projecte d'inserció laboral en temps de crisi. Des de l'oposició, la socialista Carme Carmona i la convergent Consol Pla remarcaven que tothom està a favor del foment de l'ocupació i els serveis a les persones, però que no s'han d'utilitzar grans paraules quan no hi ha un equip prou fort per tirar endavant i consensuar els projectes.
Prèviament, ja s'havia tornat a debatre la polèmica modificació de crèdits per valor de 1.900 euros per pagar un servei de monitors per a menjador per a alumnes amb necessitats especials. L'oposició remarcava que en cap moment es va oposar ningú a aquest tema i que no calia fer una modificació de crèdits per fer un pagament d'aquest tipus, mentre el govern afirmava que l'única manera de fer el pagament era amb una subvenció nominal que requereix d'una modificació pressupostària. El punt es va aprovar.
El Ple ja s'havia iniciat amb tensió quan es va tractar la dedicació exclusiva, i per tant la determinació de la seva retribució econòmica, de la portaveu de CiU, Consol Pla, que segons el seu grup es portava al Ple per "raons polítiques", que el govern negava. Finalment aquest punt també va quedar sobre la taula i sense votar. Una auditoria de l'actual mandat
En el capítol de mocions, els tres grups de l'oposició van aprovar que el govern hagi d'informar trimestralment sobre l'execució del pressupost i la situació i moviments de tresoreria, cosa a la que el govern accedia sense problemes. Per contra, el govern estava en desacord amb la realització d'una auditoria, per part de la Diputació, sobre la gestió d'aquest últim mandat. El regidor de Serveis Generals, Santiago Cayuela, afirmava que la moció només buscava el titular i deslegitimava la funció de fiscalització i control intern que tenen els interventorsEl portaveu popular, Manuel Buenaño, va assegurar que Iniciativa demanava auditories a tots els Ajuntaments on no governava i tant la portaveu socialista com la convergent desmentien qualsevol desconfiança en la intervenció municipal i afirmaven que l'auditoria seria un informe complementari.
La segona moció aprovada per l'oposició reclamava que els projectes que es presentin al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local s'aprovin al Ple de l'Ajuntament. El govern s'oposava per considerar que alentiria la gestió i podria suposar la pèrdua dels 6'3 milions que suposa el fons. El portaveu del grup d'Iniciativa, Jordi Miró, afirmava que el consens no s'aconsegueix "a cop de moció". Manuel Buenaño va remarcar que en l'aprovació del FEIL d'aquest any no va haver consens i la portaveu convergent destacava que els projectes devien ser compartits per totes les forces polítiques.
Per contra, unanimitat havia en una moció de suport a les empreses Industrial Mezquita i Xabefil amb expedient de regulació d'ocupació de la ciutat i en les felicitacions a la nova regidora del PSC, María José Cervantes, que prenia possessió del càrrec en substitució d'Antonio Cárdenas. Total consens havia també en l'adhesió de l'Ajuntament als manifestos del 25 de novembre contra la violència vers les dones i del 3 de desembre, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
Preocupació pel riu
En el torn de precs i preguntes, el regidor de CiU Alfons Escoda mostrava preocupació per la falta de partida al pressupost de la Generalitat per a la millora de la llera del riu Sec quan el conseller de Medi Ambient s'havia compromès a invertir 5'4 milions d'euros entre els anys 2009 i 2010 i pels riscos que podria suposar això pels projectes del Pla de millora dels barris del riu Sec.
L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, assegurava que la inversió es mantindrà però que el pressupost està inclòs en les transferències que el govern de l’Estat ha de fer a la Generalitat en compliment amb l’Estatut. Morral també anunciava que el projecte executiu per millorar el riu està pràcticament enllestit cosa que negava la presidenta de la comissió de seguiment del riu Sec i regidora del PP, Mónica Álvarez, que afirmava que no està tancat.
També a preguntes de CiU, l'alcalde informava que al projecte de pressupost per al 2010 es consigna una partida per al funcionament de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra durant 9 mesos pensant que es constituirà definitivament a l'abril. CiU També es queixava el retard de tres anys en l'execució del projecte urbanístic de l'entrada sud de Cerdanyola, entre l'estació de Renfe i la carretera N.150.
Pel que fa al PP, Manuel Buenaño reclamava una actuació immediata sobre les 9 cases ocupades il.legalment al sector de les anomenades cases de mestres, entre el carrer de les Vinyes i de la Indústria, i acusava al govern de falta de valentia en aquest punt. L'alcalde plantejava la necessitat de fer una bona actuació i plantejava la possibilitat de fer un ús social per a persones sense sostre. La regidora de Territori, Marta Pujol, informava, també a preguntes del PP, que el grup Espais implicat en el cas Pretòria ha fet 18 actuacions urbanístiques a la ciutat als últims 15 anys.
En la intervenció ciutadana del plenillo, la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors reclamava un estudi sobre riscos per la salut en la remediació de l'abocador de Can Planas i la regidora de Salut Pública, Carmen Rebollo, afirmava que s'inclourà al projecte executiu. La plataforma també reclama la creació d'una comissió de seguiment vinculant sobre l'abocador amb la participació dels agents socials.
També al plenillo, mentre un grup de manifestants protestaven a la plaça de l'Ajuntament, un jove va denunciar agressions de la Policia Local en dues detencions. L'alcalde va afirmar que l'actuació havia estat "impecable" i que, de fet, el jutjat ha arxivat les diligències.
D'altra banda, un ciutadà va proposar que es permetés pagar impostos municipals a canvi de treballs comunitaris com a actuació en temps de crisi i la directora del col.legi Saltells va criticar la utilització política del problema amb el monitoratge de menjador que ha protagonitzat part dels dos últims plens.
Cerdanyola.info

Cerdanyola: La UAB aconsegueix la distinció de campus d'excel.lència internacional


La UAB ha obtingut el segell CEI amb un pla basat en les aliances amb centres d'I+D+i de l'entorn. L'aposta de la UAB prioritza la nanociència i la biotecnologia com a línies de recerca estratègiques, en aliança amb el sincrotró ALBA.

El programa Campus d'Excel·lència Internacional és un pla estratègic que pretén l'excel·lència a nivell internacional en tots els àmbits de la universitat: en la qualitat de la recerca, en la docència i en la transferència de coneixement, en la qualitat de vida del campus, i en la integració amb l'entorn.

El projecte presentat per la UAB, "UAB Campus d'Excel·lència Internacional: Aposta pel Coneixement i la Innovació", es basa en tres grans objectius: la priorització de la nanociència i la biotecnologia com a línies estratègiques de recerca; la internacionalització i l'atracció de talent; i la integració de les entitats socials, culturals i d'I+D+i de l'entorn. Per tot això, la UAB destaca com "un aliat estratègic en contacte directe amb el campus" al sincrotró ALBA, la infraestructura científica més important d'Espanya.

Des de l'Autònoma destaquen que e pla presentat per als propers quatre anys suposarà una inversió de 96 milions d'euros (96.182.616), dels quals 32,5 milions procediran del préstec sense interès que el Ministeri d'Educació concedirà si la proposta surt endavant.

La resta del finançament procedirà de fons ja adjudicats a la universitat. Una part d'aquests fons són els 4 milions d'euros que la UAB ha obtingut com a subvenció del MICINN en el marc del subprograma d'I+D+i de la convocatòria Campus d'Excel·lència Internacional que es va decidir el 29 de setembre passat. En aquesta convocatòria, en la que el MEC i el MICINN avaluaven un resum del pla estratègic que avui es presenta, la proposta de la UAB va ser un dels projectes millor valorats pels avaluadors. Segons expliquen fonts universitàries, els 96,182,616 EUR del projecte es desglosarien de la següent manera: 61.680.000EUR serien destinats a la millora docent i a la implantació i adaptació al EEES, 17.043.616 EUR serien per a la millora científica i per a la millora de la transferència del coneixement i la tecnologia, i 17.459.000EUR es destinarien a la transformació del campus per a un model social i integral, i per a la millora en la interacció entre el campus i el seu entorn.

A més llarg termini, la UAB considera aquesta distinció com el punt de partida del futur "Cluster del Coneixement UAB-30", una "iniciativa per vertebrar el conjunt de centres d'I+D+i i el teixit productiu, social i cultural de l'entorn al voltant de l'autopista AP7/B-30" que destquen com "un dels eixos més dinàmics d'Espanya". Cerdanyola.info

jueves, 26 de noviembre de 2009

Cerdanyola: Morral proposa un pacte al PSC amb alcaldia socialista

L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, ha proposat un acord de govern municipal del seu grup, Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa (ICV/EUiA) amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) amb alcaldia socialista.

Morral afirma que la proposta es plantejava dilluns i que de moment encara no ha rebut resposta del PSC ni s'han iniciat les converses que haurien de tractar el programa de govern i el repartiment de cartipàs.
L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, va proposar dilluns passat al primer secretari del PSC, Víctor Francos, l'establiment de negociacions per fer un pacte de govern en que l'alcaldia, "com és lògic", recauria en la formació que té més regidors, el PSC -10 socialistes davant 9 d'Iniciativa-.
Antoni Morral considera superables les diferències amb el grup socialista sobre els temes de programa de govern ja que durant les converses de les últimes setmanes hi ha hagut acostaments, tot i que el PSC s'hagi oposat a qüestions importants durant el mandat.
Segons indica Morral, si hi ha acord sobre el programa, caldria repartir les responsabilitats dels regidors de govern dels dos grups i abordar la situació de l'alcaldia, que hauria de recaure en el PSC.
Morral explica que en les converses amb CiU la lògica indicava que l'alcaldia la mantingués ICV/EUiA, que en un govern a 4 hi hagués un repartiment de cartipàs i d'alcaldia, però que en un pacte amb el PSC l'alcaldia la tingui el grup majoritari.
Morral planteja aquesta possibilitat després de mostrar avui la seva preocupació per la situació política del municipi i ha abordat la necessitat de trobar "un desenllaç" que permeti abordar els temes de més importància per a la ciutat, com l'aprovació dels pressupostos de l'Ajuntament o la situació de la Plana del Castell.
La proposta de l'alcalde de Cerdanyola arriba després del fracàs de converses prèvies sobre la reedició del pacte d'Iniciativa amb CiU o la proposta socialista formació d'un govern d'unitat. Morral assegura que en les darreres setmanes no s'ha manifestat públicament sobre la situació política per prudència i amb l'objectiu de "no distorsionar les converses" entre els grups municipals i els partits que els donen suport, però que un cop trencades les negociacions sobre el govern d'unitat cal arribar a una solució que permeti la governabilitat de l'Ajuntament.
Qüestió de confiança si no s'aproven pressupostos el 17 de desembre
En tot cas, Morral manifesta que el seu objectiu és gestionar la ciutat des de la normalitat i anuncia que el 17 de desembre es convocarà el Ple Municipal en què el govern presentarà la proposta de Pressupost de l'Ajuntament per al 2010.
L'alcalde manifesta que es realitzarien negociacions prèvies per incorporar les propostes de l'oposició però que si no s'aprovessin presentaria la qüestió de confiança en els terminis que marca la normativa.
L'alcalde ha manifestat desconéixer en aquests moments el sentit de vot dels grups de l'oposició en el Ple Municipal d'aquesta tarda i si votaran "dependent del contingut de cada punt o amb l'objectiu de deixar en evidència la minoria del govern" municipal. Cerdanyola.info

Montcada: El Deporte, la cultura y el ocio no deben faltar en una ciudad que se precie.





Si quieres ver los documentos en grande, clica en ellos.
En la sesión plenaria del 25 de Nvbre. del 2004 se aprobó la Modificación puntual del Pla General Metropolitano de la isla delimitada entre el Paseo de Sant Jordi, calle Verdi, la prolongación de la calle Wagner y la calle Tagamanent, terrenos donde se ubica el Centro Comercial El Punt de Montcada.
Con fecha 29 de Dicbre. del 2004 la Dirección General de Urbanismo de la Generalitat de Catalunya, aprobó dicha modificación y en ésa misma fecha el Conseller de Política Territorial, Joaquin Nadal la aprobaba definitivamente.
La recalificación consiste en aplicar la modificación de calificación clave 7ª a clave 10 a 6.345 m2. de los 17.657,14m2 de superficie que tiene el terreno cedido por Aismalibar y cuya modificación fue aprobada el 15 Stbre. del 2000 /DOGC 11/10/00), "proponiendo mantener la dotación de zonas verdes con los actuales usos socio-culturales y deportivos-recreativos calificados de 7A de manera que se garantice la actual proporción de espacios libres"
Según consta en el cuadro 2 de la documentación de la modificación de Nvbre. del 2004 los 11.312,14m2 calificados como clave 7ª se destinan a “Equipamientos” (Zona Lúdica) y la formaran entre otras un mercado municipal y tiendas anexas de 1.200 m2., una sala de máquinas de juegos de 200 m2., cines con 2,.400 m2, una bolera de 760 m2. y bares y cafeterías.
La realidad es que el Centro Lúdico y de Servicios no dispone del Mercado Municipal, ni de la Sala de máquinas de juegos ni bolera, etc. etc.
Siendo una parcela procedente de instalaciones deportivas y calificadas como Equipamientos ¿ es razonable la utilidad real que se ha dado a los terrenos de titularidad pública?. ¿ Por qué no se ha construido el mercado municipal, la bolera y demás equipamientos de ocio previstos?.
Lo realizado es muy distinto al proyecto aprobado ya que hemos pasado de tener 17.000 m2. dedicados a equipamientos (Mercado, cultura, ocio) a tener un Centro puramente comercial de bajo interés para la ciudadanía y un hotel de más de 6.000m2 con 105 habitaciones, alejado del centro de la ciudad y con escasez de servicios a su alrededor.
La justificación que se da al cambio de calificación es la falta de hoteles en Montcada y la inexistencia de hoteles en las inmediaciones y la escasez de los mismos en toda el área de municipios de rodean a Montcada, cuando la realidad es que a un radio de 10 Km. hay más de ocho hoteles de diferentes categorías y concluyen en el proyecto: “El objetivo fundamentalmente es hacer compatible el uso hotelero con la calificación de equipamiento público, manteniendo la titularidad pública del suelo y estableciendo un régimen de concesión administrativa”.
Lo cierto y verdad es que la ciudad de Montcada i Reixac no puede disfrutar de 17000 m2. de instalaciones deportivas municipales que ya disponía y que el Gobierno Municipal no ha tenido en cuenta el interés general y bien podríamos decir que a pesado más lo económico que el interés ciudadano.





Documentos obtenidos en: http://ptop.gencat.net/rpucportal/inici/ca/index.html

Por favor participa en la encuesta que tenemos sobre este tema. Gracias.

La Llagosta: ICV de la Llagosta abandona el ple i evita qüestionar Medi Ambient

ICV de la Llagosta va abandonar dimarts el ple durant la moció de l'equip de govern socialista en què es reclama al Departament de Medi Ambient que ratifiqui o no el seu informe que va fer possible la requalificació de la zona verda de Can Milans, de Montcada i Reixac, en zona industrial i la posterior construcció de la fàbrica Valentine.
La moció va tenir els vots a favor del PSC i CiU i en contra del PP i Ciutadans Progressistes.
Els regidors d'ICV van abandonar la sala adduint que s'incomplia el reglament orgànic municipal.

La moció també denuncia «la forta pressió» a la qual està sotmesa la Llagosta i reivindica el seu «benestar i expectativa de millora qualitativa davant l'agressió mediambiental insostenible i inacceptable promoguda per l'Ajuntament de Montcada i Reixac», governat pel PSC.

La moció acusa ICV, el PP i Ciutadans Progressistes –partits que van presentar una altra moció que va ser desestimada i que demanava que l'expedient municipal sobre Can Milans es posés a les mans de l'Audiencia Nacional– d'assegurar que es van cometre irregularitats i no denunciar-les.
El Punt 26/11/09

Afectats per l'amiant demanen més de 5 milions d'euros a Uralita d'indemnització

L'Associació d'Afectats per l'Amiant de Cerdanyola i Ripollet ha presentat una demanda civil al Jutjat de Primera Instància n° 46 de Madrid contra l'empresa Uralita, on sol·liciten una indemnització de 5 milions d'euros, per 47 persones, de Ripollet i Cerdanyola, afectades per la exposició mediambiental a la pols d'amiant, sigui per veïnatge amb l'empresa o per familiaritat amb algun treballador.
A la vista prèvia celebrada el passat divendres, 20 de novembre, el jutge va acceptar a set dels 16 testimoni proposats per la part demandada. Entre d'altres, declararan al judici, que se celebrarà els propers 17 i 18 de maig, els alcaldes de Ripollet i Cerdanyola, l'arquitecte municipal de Ripollet, una extreballadora d'Uralita i l'historiador local, Ramon Martos.

Altres condemnes:
El passat mes d'octubre, el Jutjat de Primera Instància n°18 de Madrid, va condemnar a l'empresa Uralita a pagar una indemnització d'1,7 milions d'euros a 15 treballadors de la fàbrica de Getafe, afectats per la inhalació de fibres d'amiant. L'associació va presentar fa dos anys una demanda per danys i perjudicis contra Uralita en nom de 18 treballadors i les seves dones, malalts d'asbestosi. Ripollet.cat

miércoles, 25 de noviembre de 2009

Cerdanyola: Quim Borges guanya el XXVII Obert d’Escacs Vila de Cerdanyola


El jugador local s’imposa contra tot pronòstic als favorits.

El Club Penya d’Escacs de Cerdanyola s’enduu el premi per equip en el grup A.


Quim Borges va fallar en la darrera ronda. El jugador cerdanyolenc no va poder amb Jesús Carrasco, número quatre del rànquing del torneig, però el seu company de club Jaume Guasch li va donar un cop de mà empatant amb David Monell, el seu principal rival. Borges i Monell han acabat l’Obert empatats amb 6,5 punts dels 8 en joc i ha sigut finalment el sistema de desempat que ha donat la victòria final al de Cerdanyola, que en la ronda sis guanyava a Monell.

En el grup A, el Club Penya d’Escacs Cerdanyola també ha aconseguit el premi per equips gràcies a les puntuacions de Quim Borges (6,5), Jordi Ritter (6) i Jaume Guasch (5,5).


A més, cal destacar que en aquest grup, l’entitat local ha classificat a quatre jugadors entre els vuit primers.

El XXVII Obert d’Escacs Vila de Cerdanyola va cloure com ja és tradicional amb el Torneig de Partides Ràpides en el que el diumenge van participar una seixantena de jugadors. El lliurament de premis va tancar l’edició d’aquest any, valorada per Jaume Grau de molt positiva. El Club Penya d'Escacs de Cerdanyola, organitzador del torneig, va repartir un total de 1.570 euros entre els guanyadors dels diferents premis, d'aquests 450 van ser lliurats com a beques.
Foto: JR Urbano Cerdanyola.cat

Conmemoración Día Internacional Contra la Violencia de Género.


Hoy 25 de Noviembre se conmemora el Día Internacional para eliminar la violencia de género.
Este día nace del cruel asesinato el 25 de Noviembre de 1.960 de las tres hermanas Maribal, activistas políticas dominicanas, a manos del dictador Trujillo. Cerdanyola, La Llagosta, Montcada y Ripollet celebraran actos en conmemoración mediante charlas y manifestaciones.

Editorial: Los Municipios de más de 50.000 habitantes deberán presentar Auditorias Financieras.

El Govern de la Generalitat ha aprobado nuevas medidas para combatir la corrupción. A partir de ahora y para evitar nuevos episodios como el Caso “Pretòria”, los municipios de más de 50.000 habitantes deberán presentar obligatoriamente auditorias financieras.
Otra medida para dotar de mayor transparencia en la parte urbanística es que se deberán publicitar los convenios urbanísticos y se detallaran las plusvalías económicas que comporten.
El paquete anticorrupción pretende asegurar que las plusvalías obtenidas en las recalificaciones urbanísticas no reviertan únicamente en los adjudicatarios o propietarios de los terrenos, si no también en las arcas públicas.
También se creará un registro público y se podrá disponer de información puntual sobre los cambios de propiedad que han tenido los terrenos afectados por cambios de planteamientos urbanísticos. Con ello se intenta evitar que se oculten intereses privados que pueda haber después de una recalificación.
Los Ayuntamientos de Montcada, Ripollet y La Llagosta al tener menos de 50.000 habitantes no se verá obligado a presentar auditorias, en cambio el de Cerdanyola que supera dicha cifra estará en la obligación de presentarlas.
La cifra de 50.000 habitantes parece excesiva ya que no son tantos los municipios que la superan y la transparencia ha de ser para todos igual. En municipios que no superan esa cantidad de habitantes también se han vivido situaciones que han acabado en manos de la Justicia.

La Llagosta vol que Medi Ambient es pronunciï pel «cas Valentine»

L'equip de govern de la Llagosta (PSC) demana al Departament de Medi Ambient que ratifiqui o no l'informe que va elaborar i que va fer possible la requalificació de la zona verda de can Milans, a Montcada i Reixac, en zona industrial. L'intercanvi de qualificació d'usos entre aquest i un altre solar de Montcada va permetre el trasllat de la fàbrica de vernissos Valentine del centre als afores, a Can Milans, zona limítrof amb la Llagosta. Aquesta operació va ser promoguda per Antonio Jiménez –vinculat al cas Pretòria–. En una moció que havia de ser aprovada ahir al vespre, els socialistes també demanen als partits polítics que han presentat denúncia per aquest cas que facin pública la sentència i la notifiquin al consistori. En el mateix ple, els partits de l'oposició –ICV-Esquerra Unida, Ciutadans Progressistes de la Llagosta i el Partit Popular– també havien de presentar una altra moció en què demanaven que l'Ajuntament posés a disposició de la fiscalia i de l'Audiencia Nacional l'expedient municipal sobre la requalificació de Can Milans en considerar una possible vinculació amb el cas Pretòria.
El Punt.

Montcada: La circulación de tenes se verá afectada este fin de semana por obras en Sant Andreu Arenal

Adif realizará el próximo fin de semana obras de mejora en la estación de Sant Andreu Arenal de Barcelona, lo que afectará al tráfico de trenes en distintas franjas horarias los días 27, 28 y 29 de noviembre.
Las obras consisten en la instalación de dos desvíos en un extremo de la estación que complementarán el ya existente y que permitirán desviar los trenes desde cualquiera de las cuatro vías de Sant Andreu en sentido Montcada Bifurcació.
Las obras se ejecutarán mayoritariamente en horario nocturno para reducir la afectación al tráfico de trenes.
Principalmente, la afectación se producirá en los primeros y últimos trenes de las líneas C-4, C-3 y C-7 de Cercanías.
Los convoyes no pararán en la estación de Sant Andreu Arenal, por lo que entre Montcada Bifurcació y Torre Baró se habilitará un servicio de autobús para los viajeros.

Ripollet : Iván Parejo es proclama campió d'Europa de gimnàstica aeròbica

El ripolletenc Iván Parejo, del Club Esportiu Bun-Kay, ha sumat un nou títol com a membre de la delegació espanyola en el VIè Campionat d'Europa de Gimnàstica Artística, celebrat del 17 al 23 de novembre, a Liberec (República Txeca).
Parejo s'ha proclamat campió d'Europa en individual masculí, que suma als títols de campió dels World Games i del Món. Amb els bons resultats de la delegació espanyola en aquests campionats, Espanya ha ocupat el segon lloc en categoria sènior, desprès de Romania, superant a França, Rússia o Itàlia.

D'altra banda, Iván formava part del grup espanyol que ha quedat setè a la República Txeca.

La delegació espanyola ha aconseguit, a més, la quarta posició en parelles mixtes.

A la categoria júnior, s'ha emportat la cinquena posició en individual i la sisena en grup.
Ripollet.cat

Montcada: L'escriptor Ignacio Martínez de Pisón, convidat a la VIII Jornada Masoliver

La Casa de la Vila va acollir la celebració de la VIII Jornada Juan Ramón Masoliver.
Aquesta iniciativa se celebra des de l'any 2002 i té com a objectiu promoure el debat sobre l'actual marc cultural català i espanyol a través d'autor convidat.

Enguany ha estat el torn d'Ignacio Martínez de Pisón, qui ahir va analitzar els trets característics de la seva obra, que va des de la narrativa curta fins a la novel·la i l'assaig novel·lat, alhora que va recordar la figura de Juan Ramón Masoliver.

Martínez de Pisón (Saragossa, 1960) és llicenciat en Filologia Hispànica a la Universitat de Saragossa i en Filologia Italiana a Barcelona, ciutat on viu des de 1982. És autor d'una dotzena de llibres, entre els quals destaquen la col·lecció de contes El fin de los buenos tiempos (1994), les novel·les Carreteras secundarias (1996), María bonita (2001) i El tiempo de las mujeres (2003), i l'assaig Enterrar a los muertos (Seix Barral, 2005), que va obtenir els premis Rodolfo Walsh i Dulce Chacón i va ser unànimement elogiat per la crítica a diversos països europeus. Ha escrit el guió de l'adaptació cinematògrafica que el director Emilio Martínez Lázaro va fer de Carreteras secundarias al 1997. Ha fet adaptacions per al teatre (El filo de unos ojos), ha escrit el guió de Las trece rosas amb Emilio Martínez Lázaro, pel qual va ser candidat a millor guió original per als premis Goya, i ha escrit articles de premsa i crítica literària als suplements literaris dels diaris Abc i El País.
Montcada.cat

Ripollet acollirà la primera trobada de ràdios municipals del Vallès Occidental

FOTO: Durant la programació cara al públic de la passada Festa Major. Ripollet.cat

La trobada de les emissores municipals del Vallès Occidental tindrà lloc el proper dijous 3 de desembre a les dependències del Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata.
La reunió es realitzarà en el marc del projecte "Sindicada 2.0 = compartir continguts + coneixement", que compta amb una aula de formació permanent, un informatiu territorial i el banc virtual de programes de ràdio, tot impulsat per COM Ràdio Xarxa Local, que integra més d’un centenar de ràdios públiques catalanes de proximitat.
La jornada d’intercanvi comptarà amb l’assistència de regidors i directius i estarà presidida pel director general de COM Ràdio, Francesc Triola; el gerent del CCL, Miquel Bonastre; els responsables de Continguts i Informatius, Núria de José i Óscar Ramos i París, i la cap d’Acció Local, Vicky Gómez; i com a amfitrions, l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i el regidor de Relacions Institucionals, Mitjans de Comunicació i Noves Tecnologies, Alberto Castro.
Ripollet Ràdio emet aquesta temporada tres espais de la programació en xarxa Sindicada: Jazz FM (Ràdio Municipal de Terrassa), els dilluns, a les 17 hores; Peluts (Mataró Ràdio), els dimarts, a les 17 hores i aporta la coproducció Espai Vital, sobre salut i discapacitat.
FOTO: Durant la programació cara al públic de la passada Festa Major.

martes, 24 de noviembre de 2009

Un cortadito por favor...........

Damos lo que recibimos.


Cerdanyola: Neix l'associació CRICC per compartir coneixements sobre Cerdanyola i influir en les decisions sobre el model de ciutat

Martorell, Pindado i Garreta en la xerrada de presentació de CRIC Foto: J.R.Urbano Cerdanyola.info

El col.lectiu per la recerca i la integració ciutadana a Cerdanyola posa en marxa una programació d'activitats per informar sobre qüestions culturals, territorials i socials de la ciutat.


La ciutat compta amb una nova associació, el Col·lectiu per a la Recerca i la Intervenció Ciutadana a Cerdanyola (CRICC) que es presentava davant la ciutadania la setmana passada. Presentava la nova entitat local el seu president, Xavier Martorell, i la vicepresidenta, Mercè Garreta. La conferència inaugural anava a càrrec de Fernando Pindado, sot director de Participació en l'Àmbit Local de la Generalitat de Catalunya.

La vicepresidenta comenta que l’associació es va crear l’any 2009 després que un mesos enrera un grup format per unes vuit persones, amb inquietuds compartides per la nostra ciutat, decidien reunir-se i treballar amb l’objectiu de compartir coneixements i incidir en el model de ciutat, influint en la presa de decisions polítiques que afectin a la ciutat.

El col·lectiu inicial s’ha increment en 25 persones que tenen l’objectiu comú de reflexionar sobre el futur de Cerdanyola i incidir 1ºen el seu desenvolupament a través del debat i exercint els seus drets de ciutadans. En aquest sentit s’expressa la vicepresidenta, Mercè Garreta, que defineix l’entitat com una associació sense ànim de lucre i desvinculada dels poders polítics i institucionals. Garreta afirma que en un primer moment es van plantejar la necessitat de conèixer la historia de la ciutat, des dels seus orígens, i el seu procés de consolidació, creixement i de definició fins ara per tal de comprendre l’actual funcionament dels serveis existents, l’estructura social i el desenvolupament urbanístic. Per aquest motiu van organitzar seminaris interns amb experts en diferents àmbits, com la història local, l’urbanisme, la cultura en totes les seves branques, etc.

Aquesta experiència va ser molt positiva, segons Mercè Garreta La vicepresidenta assegura que un cop van adquirir els coneixements necessaris sobre Cerdanyola es van plantejar uns objectius que es resumeixen en quatre eixos: el del coneixement que es traduirà en l’organització de seminaris, tallers, estudis sobre tots els àmbits de Cerdanyola.

Els altres eixos són el dels valors, el de la reflexió fomentant el debat públic i el de la col·laboració amb altres associacions, o institucions. Els projectes futurs del CRICC passen per fer un seguiment del compliment de les propostes electorals, la realització d’un anàlisi de la realitat social, definir els valors que sostindran l’entitat i sobretot fer extensible tots aquests coneixement entre els ciutadans i incentivar la seva participació.

Conferència de Fernando Pindado

En l’acte de presentació de l’associació, Fernando Pindado, subratllava la necessitat de promoure debats que donin a tots, incorporant el màxim nombre de visions possibles per a l’adopció de polítiques públiques. Fernando Pindado deia que participació i democràcia no és solament anar a votar, tot i que en aquest país sembla que, en gran mesura, tot es resumeix en dipositar el vot cada quatre anys. Pindado comentava que s’han d’obrir possibilitats per a que es doni més presencia ciutadana en els debats públics creant canals de participació.

Les actuacions més immediates organitzades pel CRICC són un seguit de seminaris que es realitzaran els dissabtes a l’Ateneu. El primer es farà el 12 de desembre sobre el coneixement de la història del territori cerdanyolenc i el 16 de desembre sobre la història contemporània de la ciutat. El 30 de gener es farà sobre una diagnosi i projecte de ciutat, el 13 de febrer s’organitza una visita per la plana del Castell i el 23 de febrer i 13 de març els seminaris giraran al voltant de la creativitat, la cultura i el patrimoni.

El Jueves: Historias de la Puta Mili

Ripollet: Conferència sobre Darwin i l'evolució

Núria Machuca, membre de l'Agrupació Ripollet Natura, oferirà el proper dijous, 26 de novembre, una xerrada sobre Charles Darwin i la seva teoria de l'evolució.
L'acte tindrà lloc a la Casa de Natura i s'inclou a l'Agenda de Tardor.

La xerrada s'ha organitzat amb motiu dels 200 anys del naixement de Darwin, que va tenir lloc el 12 de febrer de 1809, a Anglaterra.

A més, el 2009 ha estat proclamat Any Darwin, ja que enguany es commemoren els 150 anys de la publicació

L'origen de les espècies per mitjà de la selecció natural, la seva obra fonamental. Ripollet.cat

La conferència aproparà als assistents a la figura d'aquest científic i a les seves teories sobre l'evolució humana.

lunes, 23 de noviembre de 2009

Montcada: Opinión Ciudadana

Suspens a l’Ajuntament
L’AJUNTAMENT RESPONSABLE DE LA GREU CONTAMINACIÓ
DE LA CIMENTERA QUE PERJUDICA LA SALUT CIUTADANA


L’Ajuntament com administració més propera als ciutadans ha de vetllar per la seva salut. Davant els milers de signatures promogudes per la FAVMiR reclamant una important millora dels Centres de Salut, no ha exigit amb contundència ampliar plantilla i medis.
Però el més greu és que davant les reiterades demandes exigint una actitud decidida contra la contaminació atmosfèrica DIÀRIA I DE FA MOLTS ANYS per part de la cimentera Lafarge, l’Ajuntament permet a l’empresa continuar amb la pols i el soroll.
Els darrers episodis greus de pols (12 novembre, entre d’altres) són una actuació descarada de la cimentera que demostra la complicitat amb l’Ajuntament. Estem tips i fastiguejats d’aquesta contínua connivència dels poders públics, Ajuntament i Generalitat, per no fer prevaldre l’interès públic en detriment dels interessos empresarials, prou d’aquesta manca de valentia política. Sabem que la contaminació atmosfèrica té un gran impacte en la salut: asma, pneumònia, càncer, al·lèrgies i altres patologies que pateixen grans i petits.
Aquest impacte en la salut està SUFICIENTMENT PROVAT I FONAMENTAT en estudis científics de prestigi (Centre de Recerca Epidemiològica: CREAL) i en dades oficials de la contaminació del veïnat degudament contrastades.


GRUP DE MEDI AMBIENT DE MONTCADA I REIXAC – ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA

Montcada: Opinición Ciudadana.

En la fotografía se puede observar el estado de suciedad y abandono que tienen algunos containers de recogida de basuras de nuestra ciudad.
El de la foto está ubicado en la Avenida Terra Nostra, junto a la puerta del Colegio Mitja Costa.
Los puntitos negros que se ven son hormigas y no se trata de un día aislado ya que diariamente tiro mi basura en dicho container y es un mal endémico.
A veces me dan ganas de dejar la bolsa en el suelo.
Foto y texto: Pepe Martínez

Cerdanyola: Visita comentada al MAC per descobrir els vitralls modernistes

Els vitralls modernistes de Can Domènech
Foto: J.R.Urbano Cerdanyola.info

El proper diumenge, 29 de novembre, a les 12 hores, tindrà lloc una visita comentada al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) Can Domènech per conèixer els vitralls modernistes de l'equipament.

Diumenge es farà una visita comentada a l'exposició permanent centrada en els vitralls modernistes de l'antiga Torre López, un dels conjunts de vitralls més complerts i excepcionals del modernisme català. Destaquen el tríptic de les Dames de Cerdanyola, considerat pels especialistes "un punt culminant del vitrall modernista català". Bona part dels vitralls de l'antiga residència d'estiueig es poden atribuir al disseny de l'arquitecte Eduard Maria Balcells.

La visita permetrà conèixer l'antiga disposició de tots els vitralls de la casa, la iconografia i el significat de les peces. Gràcies a la col·laboració de l'Escola d'Arts Plàstiques de l'Ateneu es podrà assistir a una demostració de la tècnica del vitrall emplomat.

La visita inclourà peces que no es troben normalment a la vista del públic, com ara la porta corredora dels lliris o els antics vitralls de la cuina amb un tríptic que descriu una faula o conte popular. L'activitat és gratuïta i no necessita inscripció prèvia.

CLAUSURA PRIMER CONGRESO UPYD RESUMEN DE LA INTERVENCIÓN DE ROSA DÍEZ

Ya que las TVs. omiten hablar del 1º Congreso Nacional de UPyD, lo hacemos nosotros.

Cerdanyola: Desenvolupen un mapa d'exposició al soroll a Europa

L'Agència Europea de Medi Ambient (EEA), amb el suport de l'European Topic Centre on Land Use and Spatial Information (ETC LUSI), ubicat a la Facultat de Ciències de la UAB, ha desenvolupat el primer mapa d'exposició al soroll, a escala europea que revela fins a quin punt els ciutadans europeus estan exposats a una excessiva contaminació acústica.


El visor NOISE (Noise Observation and Information Service for Europe) mostra el nombre de persones exposades al soroll generat pel trànsit aeri, el trànsit ferroviari i el trànsit rodat a Europa i també a 102 aglomeracions de més de 250.000 habitants. Actualment, conté les dades relatives als mapes estratègics de soroll enviats pels Estats membres de conformitat amb la Directiva Europea 2002/49/CE sobre avaluació i gestió del soroll ambiental.
El soroll és present a tot arreu. S'està estudiant actualment la relació existent entre la contaminació acústica i la contaminació ambiental per tal de poder definir els factors claus -encara subestimats- que provoquen conseqüències serioses per a la salut humana. Una exposició prolongada a nivells de soroll considerats baixos pot comportar problemes importants d'hipertensió arterial i disfunció del son. Cerdanyola.info

El pla del Barça s'entrebanca a Montcada

El terreny a la Torre dels Frares no compensa la superfície d'equipaments que es requalificarà a la parcel·la del Miniestadi

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona ha justificat per un «excés de feina» l'endarreriment en l'aprovació inicial de la reordenació de les instal·lacions del Futbol Club Barcelona (FCB) al districte de les Corts.
Aquesta, però, és una veritat a mitges. També han aparegut problemes amb el terreny de Montcada i Reixac que ha de compensar la pèrdua d'equipaments esportius que es produirà amb la requalificació de la parcel·la del Miniestadi.
Responsables dels dos consistoris han indicat que el solar amb activitats privades a la llera del Besòs és insuficient en metres quadrats i podria resultar més car d'adquirir del que es va preveure. Per superar aquests entrebancs, s'ha posat en marxa la recerca d'un segon terreny dins del municipi del Vallès Occidental.
Des de l'àrea que dirigeix el quart tinent d'alcalde de Barcelona, Ramon García-Bragado, s'ha assegurat que l'aprovació, en tràmit inicial, de la modificació del pla general metropolità (PGM) que ha de permetre convertir en sòl urbanitzable les 7,06 hectàrees de la parcel·la del Miniestadi, propietat del FCB i ara qualificades d'equipaments esportius, es consumarà al desembre, amb dos mesos d'endarreriment respecte al que es va anunciar després de la signatura del conveni de reordenació dels terrenys del Barça a les Corts. «El projecte no està parat», afirmen els portaveus d'Urbanisme, però altres responsables municipals, tant del consistori barceloní com del de Montcada i Reixac, han indicat que el terreny a la Torre dels Frares que es va determinar en l'acord del juliol entre l'alcalde Jordi Hereu i el president blaugrana, Joan Laporta, avalat també pels grups de CiU i d'ERC, per compensar la pèrdua de sòl protegit a la capital catalana és insuficient si se li descompten els metres quadrats que han d'esdevenir zona verda.
En el conveni formalitzat el 28 de juliol s'assenyala que el club aportarà «com a màxim 30 milions a l'administració que correspongui per poder obtenir el sòl de Montcada i Reixac» on s'haurà de construir un equipament esportiu de titularitat pública –es parla d'una pista d'atletisme– i fer-lo compatible amb «l'establiment d'un corredor verd» que uneixi la llera del Besòs amb el parc de la serralada de Marina. «Hi ha un problema tècnic d'encaix. Els metres a compensar s'han de tornar a calcular perquè no quadren amb el que li cal al Barça», han detallat regidors de l'Ajuntament del Vallès Occidental.
Les mateixes fonts han afegit que les instàncies implicades –inclòs el govern de la Generalitat– estan analitzant la possibilitat que la restitució de les 7,06 hectàrees d'equipaments esportius que desapareixeran de la capital catalana es complementi mitjançant l'adquisició d'un segon terreny, encara per concretar.
En aquest sentit, pren ara especial rellevància una frase recollida en el conveni que manifesta: «L'equipament esportiu afectat en l'àmbit de les Corts (...) es reposarà en una o diverses ubicacions al municipi de Montcada i Reixac i serà públic.»
Des dels grups de l'oposició en el consistori barceloní també s'ha indicat –advertint, però, que no en tenen constància oficial– que la part del terreny inicialment previst i que ara ocupen diverses activitats privades, dins d'un polígon industrial, podria ser més cara d'adquirir que els 30 milions d'euros que sortiran de la tresoreria del FCB.
En l'actual context de forta davallada dels ingressos municipals, cap dels dos consistoris està en condicions de posar-hi diners, malgrat que en l'acord marc es preveu, si cal, «la via de l'expropiació».
El Punt.com

Mollet ha inaugurado uno de los primeros street park de Catalunya

El parque dispone de 1.200 metros cuadrados al aire libre para practicar deportes urbanos como el skate, el monopatí o la bicicleta.
Con la construcción de este parque el Ayuntamiento de Mollet pretende ofrecer a los aficionados un espacio hecho a medida y evitar el uso de de otros parques dedicados a otras actividades y evitar con ello la rotura del mobiliario urbano y las molestias a los ciudadanos.
El nuevo street park se ha construído junto al campo de Fútbol tiene forma rectangular y cuenta con rampas, escaleras, elevaciones obstáculos para que los aficionados puedan realizar saltos y figuras acrobáticas con diferentes grados de dificultad y de manera segura.
La inauguración se celebró el pasado sábado con participación de expertos skaters. El recinto se ha construído con la financiación de Fondo Estatal de Inversión Local (FEIL).

Montcada: Comunicado de la AAVV. La Ribera

Si quieres ver la imagen en grande, clica en ella.

Ripollet: Els serveis jurídics de l’Ajuntament analitzaran les declaracions del COP sobre el cas Pretòria

El equipo de gobierno municipal ha hecho llegar a los servicios jurídicos del Ayuntamiento un artículo aparecido en la edición del día 20 de noviembre de la Revista de Ripollet, con unas declaraciones del grupo municipal COP-CpR sobre la posible implicación de este Ayuntamiento en el caso Pretoria.



El gobierno municipal ha pedido a los servicios jurídicos que estudien estas insinuaciones efectuadas por el grupo municipal COP-CpR para comprobar si pueden ser constitutivas de delito.


El Alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha convocado para este mediodía una reunión extraordinaria de la Junta de Portavoces municipal.
Ripollet.cat

viernes, 20 de noviembre de 2009

Cerdanyola: La música serà la protagonista d'aquest cap de setmana

L'Agrupació Musical de Cerdanyola celebrarà la patrona dels músics amb un doble concert demà dissabte i diumenge la formació musical Ars Tunae oferirà un concert a l'Ateneu a benefici de l'activitat solidària de l'Associació Coordinadora d'Ajuda Unida (ACAU) a Burkina Fasso. Els infants viuran una jornada festiva amb diferentsa activitats a la plaça de l'abat Oliba aquest dissabte i tindran temps pel teatre diumenge a l'ateneu.
El cap de setmana a Cerdanyola tindrà un protagonisme clar: la música, amb la celebració de la patrona dels músics: Santa Cecília.

L’Agrupació Musical de Cerdanyola celebrarà aquest dissabte la diada de la seva patrona, Santa Cecília amb un doble concert. El primer, tindrà lloc a les 12 del migdia a l’església de Sant Martí i s’emmarca dins de la Trobada de Corals, que organitza l’entitat i el segon està previst per a les 7 de la tarda a l’Ateneu, amb la participació de la coral i la banda de l’Agrupació.

L’Agrupació serà l’amfitriona de la trobada de corals en què participaran –a part de la coral de l’entitat–, la Coral Collserola de Cerdanyola i la Coral Sifasol de Santa Margarida de Montbui. El concert serà a l’Església de Sant Martí i l’entrada serà gratuïta. Les tres formacions interpretaran peces tradicionals variades i de totes les èpoques. El president de l’entitat, Ricard Talayero explica que la Coral de l’Agrupació interpretarà també dues nadales.

A les 19 hores la coral de l’Agrupació tornarà a canta a l’Ateneu. Ho farà a la primera part del tradicional Concert de Santa Cecília. Després, el protagonisme serà per la banda de l’Agrupació, que estrenarà el repertori que ha anat treballant des de l’inici d’aquesta nova temporada musical. La banda centrarà la seva actuació en música del segle XX, d’autors com Gustav Holst, Alexander Arutiunian o John Adams. A més, el director de la banda, Gerard Pastor, dirigirà i estrenarà una obra seva: Invenció per a banda. L’entrada serà gratuïta.

També el dissabte se celebrarà el Dia mundial dels drets dels infants. Es farà una rua dels drets, un berenar i un espectacle infantil a partir de les 4 de la tarda a la plaça de l’Abat Oliba. L’acte l’organitza la Xarxa d’Esplais i caus de Cerdanyola i la Fundació Pere Tarrés.

Activitats de diumenge

Més música. La formació musical Ars Tunae oferirà diumenge un concert a l'Ateneu a benefici de l'activitat solidària de l'Associació Coordinadora d'Ajuda Unida (ACAU) a Burkina Fasso, on l'entitat té en marxa diversos programes d'atenció a infants orfes i abandonats, de salut i de construcció de pous.

L'actuació, amb el nom de Concert per l'esperança, s'iniciarà a les 19 hores i comptarà amb un repertori molt ampli que abasta des de temes de bandes sonores del cinema –com El Padrino o Amarcord-, a àries d'òpera –com el Brindis de La Traviata, sarsuela –com la Cançó d'amor i de guerra o Katiuska- o clàssics del pop i la cançó catalana –com Paraules d'amor, La Gavina o La vie en rose-Els Ars Tunae són un grup de trenta músics i cantants amateurs amb més de deu anys de trajectòria dedicant-se principalment a la música solidària.

També el dissabte se celebrarà el Dia mundial dels drets dels infants. Es farà una rua dels drets, un berenar i un espectacle infantil a partir de les 4 de la tarda a la plaça de l’Abat Oliba. L’acte l’organitza la Xarxa d’Esplais i caus de Cerdanyola i la Fundació Pere Tarrés.

Diumenge, a les 12 del migdia arriba el moment per al teatre familiar a l’ateneu. Bambalina presenta l’obra “La rateta que escombrava l’escaleta”, a càrrec de la companyia la Roda Produccions.
Cerdanyola.cat

El Jueves: Cuidadin, Cuidadin.....

La Vanguardia de ayer.

Si quieres ver la imagen en grande, clica en ella.
Montcada está entre los Ayuntamientos que se saltan a la torera los requerimientos de la Sindicatura de Cuentas según La Vanguardia de ayer día 19 página 16


Montcada: Capturats dos porcs senglars a Can Sant Joan

Agents de la Policia Local de Montcada i Reixac han capturat aquest matí dos porcs senglars, una femella i un garrí, que han estat detectats des de les primeres hores de la matinada a les immediacions de l'estació de tren de Montcada - Bifurcació i, posteriorment, han baixat fins a l'avinguda de la Unitat, entre Can Sant Joan i La Ribera.

Després de dues primeres intervencions en què la Policia Local ha aconseguit espantar els senglars (a més dels dos capturats hi havia tres garrins més), a primeres hores del matí s'han rebut noves trucades de veïns alertant de la presència dels animals a les immediacions dels habitatges de Can Sant Joan.

S'hi han desplaçat dues patrulles de la Policia Local, que, juntament amb un operari de l'empresa Serviplack, encarregada de la recollida d'animals, i tres agents de la unitat policial de proximitat, han aconseguit bloquejar el pas dels senglars a l'interior del barri.

Mitjançant dards anestessiants els agents han pogut reduir la femella i un dels garrins. Al cadell l'han enxampat al carrer Bifurcació, mentre que la mare ha fugit en estampida cap a Montcada Centre per l'avinguda de la Ribera i, finalment, l'han reduït al pont de la carretera de la Roca.
Serviplack s'ha fet càrrec dels dos animals, que seran alliberats al Parc Natural del Montnegre - Corredor.

Els altres tres garrins han fugit en diverses direccions i, a hores d'ara, no els han pogut agafar.Aquesta família de senglars ja feia dies que voltava per les immediacions de Can Sant Joan, al Parc de les Cultures, probablement procedents de la Serralada de Marina. Montcada.cat

Ripollet: Un espectacle que commemora els 50 anys de la Nova Cançó

Sota la direcció de Marc Parrot i Ramon Simó, arriba a Ripollet 50 anys de la Nova Cançó, un encàrrec del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació als directors per commemorar el 50è aniversari de la Nova Cançó, un moviment del qual encara persisteixen en la memòria col·lectiva lletres i melodies.
La dramaturgia és a càrrec de Ramon Simó, amb una posada en escena senzilla que dóna coherència al repertori.

Per la seva banda, Marc Parrot, a través del seu personatge, en fa de guia en aquest univers particular sobre l'escenari, amb cinc músics que l'acompanyen.

Durant l'espectacle es podran sentir temes com Veles e vents de Raimon, Què volen aquesta gent? de Maria del Mar Bonet, L'estaca de Lluis Llach o De mica en mica de Joan Manuel Serrat.
Ripollet.cat

jueves, 19 de noviembre de 2009

Ripollet: El govern municipal critica al CpR per les seves insinuacions sobre el Cas Pretòria

El govern municipal de Ripollet, format per PSC i CiU, ha criticat durament el Compromís de Ripollet, acusant-lo de voler "sembrar dubtes allà on no hi ha, amb un llenguatge pervers que barreja conceptes, amb l'únic objectiu de confondre i alarmar els ciutadans".
Per al govern "sembla que al grup del COP-CpR estan decebuts perquè Ripollet no ha sortit implicat en cap cas de corrupció i voldrien aconseguir-ho a qualsevol preu" i conclou que aquest tipus insinuacions "també haurien de ser delicte".
Aquestes manifestacions es produeixen en resposta a una nota del partit de l'oposició, on demanava una revisió dels expedients dels serveis realitzats per a l'Ajuntament per part de les empreses Proinosa i Espais, investigades pel jutge Garzón al cas Pretòria.
Ripollet.cat

Cerdanyola: Mariona Casajuana participarà al Campionat d’Espanya amb la selecció catalana

Mariona Casajuana participarà al Campionat d’Espanya amb la selecció catalana
La nedadora del Club Natació Cerdanyola ha estat convocada amb la selecció catalana de natació infantil per competir el 12 i 13 de desembre al Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes.
La Federació Catalana de Natació ha fet pública la llista de nedadors que formaran la selecció catalana en l’Estatal per Comunitats Autònomes infantil del proper 12 i 13 de desembre. El campionat que es disputarà a Don Benito, Badajoz, es durà a terme a una piscina de 25 metres.

Mariona Casajuana nedarà les proves de 100 i 200 metres esquena en les que la temporada passada ja aconseguia destacar. La nedadora local protagonitzava un excel·lent Campionat d’Espanya escolar finalitzant primera en els 100 metres esquena i segona en els 200 metres també esquena.

La llista oficial de la selecció femenina
Palmira Chaparro (CN Granollers)
Mara Sáez (CN Granollers)
Mariona Casajuana (CN Cerdanyola)
Alicia Leiva (CN Caldes)
Lidia Huerta (CN Olot)
Laura Moreno (CN Atlètic Barceloneta)
Mariona Romero (CN Sitges)
Aida Bertran (CN Mediterrani)
Xenia Babia (CN Sant Andreu)
Els tècnics de la selecció catalana són Toni Comas de la Federació Catalana de Natació i David Cochillo del CN Granollers.
Foto: cedida pel Club Natació Cerdanyola
Cerdanyola.info

El Jueves: «Moncloa Palace», «Superagente ZP»