El col.lectiu per la recerca i la integració ciutadana a Cerdanyola posa en marxa una programació d'activitats per informar sobre qüestions culturals, territorials i socials de la ciutat.
La ciutat compta amb una nova associació, el Col·lectiu per a la Recerca i la Intervenció Ciutadana a Cerdanyola (CRICC) que es presentava davant la ciutadania la setmana passada. Presentava la nova entitat local el seu president, Xavier Martorell, i la vicepresidenta, Mercè Garreta. La conferència inaugural anava a càrrec de Fernando Pindado, sot director de Participació en l'Àmbit Local de la Generalitat de Catalunya.
La vicepresidenta comenta que l’associació es va crear l’any 2009 després que un mesos enrera un grup format per unes vuit persones, amb inquietuds compartides per la nostra ciutat, decidien reunir-se i treballar amb l’objectiu de compartir coneixements i incidir en el model de ciutat, influint en la presa de decisions polítiques que afectin a la ciutat.
El col·lectiu inicial s’ha increment en 25 persones que tenen l’objectiu comú de reflexionar sobre el futur de Cerdanyola i incidir 1ºen el seu desenvolupament a través del debat i exercint els seus drets de ciutadans. En aquest sentit s’expressa la vicepresidenta, Mercè Garreta, que defineix l’entitat com una associació sense ànim de lucre i desvinculada dels poders polítics i institucionals. Garreta afirma que en un primer moment es van plantejar la necessitat de conèixer la historia de la ciutat, des dels seus orígens, i el seu procés de consolidació, creixement i de definició fins ara per tal de comprendre l’actual funcionament dels serveis existents, l’estructura social i el desenvolupament urbanístic. Per aquest motiu van organitzar seminaris interns amb experts en diferents àmbits, com la història local, l’urbanisme, la cultura en totes les seves branques, etc.
Aquesta experiència va ser molt positiva, segons Mercè Garreta La vicepresidenta assegura que un cop van adquirir els coneixements necessaris sobre Cerdanyola es van plantejar uns objectius que es resumeixen en quatre eixos: el del coneixement que es traduirà en l’organització de seminaris, tallers, estudis sobre tots els àmbits de Cerdanyola.
Els altres eixos són el dels valors, el de la reflexió fomentant el debat públic i el de la col·laboració amb altres associacions, o institucions. Els projectes futurs del CRICC passen per fer un seguiment del compliment de les propostes electorals, la realització d’un anàlisi de la realitat social, definir els valors que sostindran l’entitat i sobretot fer extensible tots aquests coneixement entre els ciutadans i incentivar la seva participació.
Conferència de Fernando Pindado
En l’acte de presentació de l’associació, Fernando Pindado, subratllava la necessitat de promoure debats que donin a tots, incorporant el màxim nombre de visions possibles per a l’adopció de polítiques públiques. Fernando Pindado deia que participació i democràcia no és solament anar a votar, tot i que en aquest país sembla que, en gran mesura, tot es resumeix en dipositar el vot cada quatre anys. Pindado comentava que s’han d’obrir possibilitats per a que es doni més presencia ciutadana en els debats públics creant canals de participació.
Les actuacions més immediates organitzades pel CRICC són un seguit de seminaris que es realitzaran els dissabtes a l’Ateneu. El primer es farà el 12 de desembre sobre el coneixement de la història del territori cerdanyolenc i el 16 de desembre sobre la història contemporània de la ciutat. El 30 de gener es farà sobre una diagnosi i projecte de ciutat, el 13 de febrer s’organitza una visita per la plana del Castell i el 23 de febrer i 13 de març els seminaris giraran al voltant de la creativitat, la cultura i el patrimoni.
1 comentario:
Està bé que neixi una entitat que estigui per sobre de personalismes polítics i treballi responsablement per la ciutat. jc
Publicar un comentario