viernes, 30 de octubre de 2009

Lleida, Montcada i l'Hospitalet, en el punt de mira.


Video de Els terrenys investigats a Sant Andreu de Llavaneres
http://www.3cat24.cat/video/1588129
Les sospites d’operacions urbanístiques fraudulentes s’estén a ajuntaments que, de moment, no estan sent investigats pel jutge Baltasar Garzón. Un dels personatges clau del cas Pretòria és l’exdiputat Lluís Garcia, que hauria estat vinculat a altres importants consistoris, com el de l’Hospitalet de Llobregat i Lleida.

També s’ha vist esquitxat l’Ajuntament de Montcada i Reixac. En aquest cas, el vincle amb la trama és un exregidor del PSC a Sant Andreu de Llavaneres –que no està entre els nou detinguts per ordre de Garzón– però sí que era el responsable d’Urbanisme del consistori
maresmenc en l’època en què va subscriure un conveni amb l’empresa Niesma, propietat de Garcia. Un conveni que ara investiga Garzón.

L’exregidor de Llavaneres, Antoni Jiménez, simultaniejava el càrrec amb la direcció de l’àrea d’Urbanisme de Montcada i Reixac i de l’empresa municipal Montcada Optima, segons van confirmar ahir fonts del consistori vallesà. Abans, Jiménez havia estat gerent de l’Institut d’Esports de Santa Coloma de Gramenet.

Jiménez va subscriure quatre convenis urbanístics a Llavaneres que van ser denunciats. Tal com va informar ahir l’AVUI, dues denúncies es van convertir en querella i es van unificar en un sol procediment que instrueix el jutjat número 1 de Mataró. Es dóna la casualitat que l’advocat que representa Antoni Jiménez és el mateix que ara defensa l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, segons van informar fonts coneixedores del cas.

El cas investigat fa referència a la venda d’uns terrenys per construir una nova zona esportiva. Va comprar Proinosa, propietat de Josep Singla, un dels empresaris detinguts per Garzón, per un preu se sospita que inferior al del mercat. També s’analitza la concessió d’uns terrenys per fer habitatges privats a canvi de canviar la titularitat –a pública– d’una llar d’infants de Llavaneres.

Les altres dues denúncies es van arxivar. No obstant, un d’aquests convenis l’investiga ara Garzón per la vinculació de l’exdiputat Garcia. Es tracta de la venda d’uns terrenys a la zona de Can Riviere en què l’Ajuntament va autoritzar augmentar l’edificabilitat. L’altre conveni fa referència a dues finques conegudes com La Bodega i Can Cabot, que van anar passant de propietaris fins a acabar en mans de la primera societat compradora.

Els casos investigats per Garzón a Santa Coloma de Gramenet i Sant Andreu de Llavaneres ja van ser denunciats, públicament o judicialment, per entitats veïnals. A Montcada i Reixac, el moviment veïnal també va ser molt crític amb operacions urbanístiques liderades per Jiménez.

Les sospites sobre Jiménez es van discutir en un ple municipal celebrat el 29 de maig del 2008. Havia transcendit l’actuació de la fiscalia a Llavaneres i ERC, IC-EUA i PP van demanar que s’investiguessin algunes operacions liderades per Jiménez com la requalificació dels terrenys Vista Rica-La Rasa. En aquell ple, l’alcalde César Arrizabalaga (PSC) va qualificar la gestió de Jiménez “d’impecable”. Ahir l’Ajuntament de Montcada no havia rebut cap requeriment de documentació per part de l’Audiència Nacional.

Les sospites d’operacions urbanístiques fraudulentes s’estén a ajuntaments que, de moment, no estan sent investigats pel jutge Baltasar Garzón. Un dels personatges clau del cas Pretòria és l’exdiputat Lluís Garcia, que hauria estat vinculat a altres importants consistoris, com el de l’Hospitalet de Llobregat i Lleida.
AVUI.cat.

No hay comentarios: