viernes, 23 de octubre de 2009

CERDANYOLA: Festival solidari, poesia i teatre, a l'agenda cultural del cap de setmana

El còmic Jordi LP participarà al Festival solidari de l'Ateneu
Foto: J.R. Urbano Cerdanyola.info
Dissabte es farà un concert de l'Agrupació Musical de Cerdanyola a l'Ateneu per tal de recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. També dissabte continuen les Jornades Culturals Flamenques.

L’Ateneu acull, fins avui divendres 23 d’octubre, l’exposició Etiòpia Tot Xino-Xano, un recorregut fotogràfic per aquest país que ens permet apropar-nos a la seva realitat. Es tracta de 50 imatges realitzades per Gerard Roma i Xavi Castejón, fotògrafs i divulgadors de viatges que el passat estiu van viure durant uns mesos a aquest país i van poder conèixer de prop la tasca i l’ajuda de l’Associació per al Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica, ADIA a la zona nord d’Etiòpia, concretament a la regió del Tigray.
Com a cloenda de l’exposició, avui divendres, a dos quarts de vuit, es projectarà a l’Ateneu, el documental Cuques de llum, realitzat també per Gerard Roma i en Xavi Castejón i a continuació s’obrirà un col·loqui amb el propi Roma. Josep Grifoll, membre d’ADIA explica que, gràcies a aquest documental, el públic assistent podrà descobrir un país amb moltes potencialitats. L’exposició Etiòpia Tot Xino-Xano és una mostra itinerant que en els pròxims mesos es podrà veure a diversos municipis catalans.
A les 8 del vespre està prevista una nova sessió del cicle Còdols dedicada al poeta mallorquí, Miquel Àngel Riera, amb la participació del grup de pop folk Anímic. Serà al centre cívic de Montflorit, organitzat per Ramat de Pedres, amb el suport de l’Ajuntament. Un dels representants de l’entitat, Jordi Condal, explica que el grup, Anímic ha musicat quatre poemes de Miquel Àngel Riera i el grup de poetes recitarà 18 composicions, una de les quals amb una durada de 14 minuts. Segons Condal, “faran una conjunció molt estudiada”, amb textos d’un poeta amb una obra “molt sòlida, potent, visceral i sensual”.
A les 9 del vespre, el Musical de Bellaterra (al carrer de Ramon Llull, 16) acollirà una jam session, gratuïta i oberta a tothom. La jornada es tanca amb la representació de l’obra de teatre “Un tramvia anomenat desig”, amb Pepa Planas. Serà a les 10 de la nit a l’Ateneu.

Activitats de dissabte
Demà dissabte, totes les activitats estan relacionades amb la música. Però abans, a les 12 del migdia, la plaça del Pla de les Alzines acollirà una Jornada Global contra el Canvi Climàtic. La iniciativa es diu 350.org i està promoguda per més de 200 organitzacions i entitats no governamentals dels cinc continents, amb l’objectiu d’impulsar la consciència ciutadana sobre la gravetat del canvi climàtic que estem vivint, i reclamar als governants que emprenguin accions decidides i urgents per tal de frenar-lo i revertir la situació actual. A les 6 de la tarda, l’Ateneu acollirà un concert solidari, a càrrec de l’Agrupació Musical de Cerdanyola.
La venda d’entrades, a un preu de 3 euros, serà a partir de les 5 de la tarda. Els diners recaptats es destinaran a la lluita contra el càncer infantil. L’acte està organitzat per l’Associació de Familiars i Amics d’Ángel Manzanares, FADAM, i tindrà la col·laboració del còmic Jordi LP.
Les persones que ho desitgin podran fer un donatiu a través d’un número de compte que es facilitarà durant la celebració de l’acte. Tot els diners que s’aconsegueixin recaptar es destinaran a l’Institut de Recerca Oncològica-Pediàtrica de l’Hospital de la Vall d’Hebron. A més, una altra part també es destinarà a la iniciativa del Rebost Solidari que ha encetat Veus sense Fronteres juntament amb d’altres entitats del municipi.
El president de la FADAM, Antonio Manzanares, demana la col·laboració de tothom per tal d’omplir el Teatre Ateneu el proper dissabte a les 18h. A les 7 de la tarda, el Casal de Joves acolirà un concert de presentació del II concurs de grups musicals de l’Escorxador. I la Casa de Andalucía continua amb la celebració de la XXII edició de les Jornades Culturals Flamenques. Demà, a les 8 de la tarda, tindrà lloc el recital de Juan Pinilla i d’Antonio Carrión. I el diumenge, a les 12 del migdia, es podrà escoltar a Antonia Contreras i Antonio Carrión. També al migdia, hi haurà temps per al teatre familiar amb la representació de l’obra “El conte de la lletera”, a càrrec de la companyia Xip Xap al teatre de l’Ateneu.

No hay comentarios: