martes, 27 de octubre de 2009

CERDANYOLA: Comdemnat a cinc anys de presó per intentar matar una dona a cops de martell

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a Jesús Rodríguez dos Santos a cinc anys de presó per haver intentat matar a cops de martell la seva cunyada en una zona apartada de Cerdanyola.

Els fets van passar la matinada del 22 de març del 2002 quan la dona es va negar a ser la seva parella sentimental. L'acusat planejava, juntament amb Juana Fernández Jiménez –condemnada a la mateixa pena-, ruixar-la amb benzina un cop morta, calar-li foc i llançar el cos per un barranc per desfer-se de les proves.

El processat ha estat condemnat a un altre any de presó per cremar el cotxe en el què va transportar la víctima, a la que tots dos hauran d'indemnitzar amb 19.810 euros. A tres quarts menys cinc minuts d'una del 22 de març de 2002, Jesús va trucar a la seva cunyada per quedar amb ella a la zona dels Quatre Cantons. La Sala ha declarat provat que un cop allà, la víctima va pujar al vehicle que conduïa Jesús –Juana s'amagava a la part posterior- i el processat va començar a parlar sobre el seu hipotètic futur com a parella, la noia el va refusar i l'acusat va donar-li un cop de colze a la cara que li va fer perdre el coneixement. Minuts més tard, van treure-la a la força del cotxe i mentre Jesús la subjectava Juana va clavar-li diversos cops de martell al cap. La noia va decidir fer-se la morta per intentar salvar la vida però quan, després d'embolicar-la amb una tela, van adonar-se que encara era viva i van tornar a agredir-la abans de tancar-la al maleter.

El vehicle va reprendre la marxa i la víctima va sentir com els acusats comentaven que l'anaven a ruixar amb benzina, calar-li foc i tirar-la per un barranc. La noia es va poder deslligar, obrir el maleter i saltar en marxa per refugiar-se en una zona boscosa però els processats la van atrapar. Juana va instar a Jesús a tornar al cotxe per agafar un objecte més contundent per matar-la mentre ella subjectava la víctima, moment que aquesta va aprofitar per mossegar la seva agressora i saltar per un petit barranc.

La noia va poder fugir seguint una carretera que la va dur a una finca de Castellví de Rosanes – a la comarca del Baix Llobregat-, on va ser auxiliada. La víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic greu i diverses fractures a la cara, així com contusions i ferides per tot el cos. Les lesions i les seqüeles psicològiques van obligar-la a estar més d'un any de baixa. Mentrestant, els processats van conduir fins al terme municipal d'Argentona – al Maresme-, on van cremar el cotxe per esborrar qualsevol prova incriminatòria.

El propietari del vehicle, que va deixar-lo al processat de forma voluntària, a refusat ser indemnitzat pels danys, taxats pericialment en 8.750 euros. Amb tot, el tribunal ha condemnat a Jesús a un any de presó per un delicte de danys i a cinc anys més per homicidi en grau de temptativa, mentre que l'ha absolt d'un delicte de furt d'ús de vehicle –un il·lícit penal pel qual ja havia estat condemnat dues vegades anteriorment-.

Per la seva banda, Juana ha estat condemnada a cinc anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i tots dos processats hauran d'indemnitzar amb 19.810 euros a la víctima per les lesions i les seqüeles que va patir aquesta.
Cerdanyola.info

No hay comentarios: