miércoles, 21 de octubre de 2009

El Palau també va costejar les bodes de Laila i Clara Millet

Cara Millet, amb el seu home Xavier Rafart, posant amb la platea del Palau al fons convertida en menjador nupcial, el 28 de juny del 2002 /
JOSEP LOSADA avui.cat

Els nous responsables de la Fundació aporten al jutjat dues factures, una de 80.000 euros i una altra de 120.000 euros

Fèlix Millet va convertir les bodes de les seves filles, Laila i Clara, en dos actes de reivindicació i ostentació personal. Els dos enllaços es van celebrar al Palau de la Música, on la platea es va modificar per transformar-la en una immensa sala de banquets que va acollir la flor i la nata de l’alta societat barcelonina.

En esclatar l’escàndol va créixer la sospita que les dues bodes havien estat costejades pel Palau. Des d’ahir la sospita s’ha confirmat com un nou i trist capítol de l’espoli.La nova direcció de la Fundació del Palau ha aportat al jutjat d’instrucció número 33 dues factures, una per valor de 80.000 euros i una segona de 120.000 euros, corresponents a les dues bodes que van ser assumides per la institució cultural.

La primera a casar-se va ser Laila Millet, el 22 de setembre del 2000, mentre que la seva germana Clara, ho va fer el 28 de juny del 2002.Millet no només va ficar la mà a la caixa per pagar els convits i tota la parafernàlia nupcial de les filles, sinó que va aprofitar-se de tota la infraestructura del Palau per a l’ocasió.

El servei de premsa del Palau, per exemple, va ser l’encarregat de convocar els mitjans de comunicació per a un acte que era absolutament aliè a l’activitat cultural.

Les dues bodes van comptar amb la participació de primeríssimes firmes barcelonines, com Prats-Fatjó –que va servir el càtering– o la floristeria Prat –que va adornar el recinte–. Aquesta última va explicar al seu dia a l’AVUI que ja no guarden les factures d’aquells serveis florals. També va girar factura l’empresa encarregada de modificar l’estructura de tota la platea per acollir taules i convidats.

Més que un anònim

El lamentable episodi de les bodes pagades a càrrec dels comptes del Palau de la Música és un dels molts elements que apareixen en un anònim que a finals de juliol va arribar al jutjat d’instrucció que investiga el cas. “Les bodes de les dues filles del Sr. Millet es van celebrar al Palau amb tots els luxes (es va arribar a entarimar la platea), sempre pagant la Fundació”, deia l’anònim.

El cas de les bodes de les filles és escandalós però no afegeix cap nova acusació contra Millet, ja que és el mateix delicte d’apropiació indeguda de què l’acusa la fiscalia i el jutge. A més, aquests fets queden fora de l’any 2003, que és l’exercici investigat per Hisenda, denunciat per la fiscalia i sobre el qual ara se centren les investigacions judicials.

Fonts del jutjat van apuntar ahir la necessitat de limitar la investigació en un període concret de la gestió de Millet per no dilatar la causa. Jordi Panyella

No hay comentarios: