viernes, 23 de octubre de 2009

CERDANYOLA: El clàssic 'Un tramvia anomenat desig' arriba a l'escena teatral cerdanyolenca


Una escena de l'obra
Foto: Cedida Cerdanyola.info

L’Escena Nacional d’Andora, amb la pallassa Pepa Plana com a una de les principals protagonistes, portarà aquesta nit al Teatre Ateneu el clàssic teatral Un tramvia anomenat desig.

L’obra Un tramvia anomenat desig, una original versió del text de Tennessee Williams, se centra en un apartament de Nova Orleans on resideixen Stella DuBois, descendent d’una família aristocràtica, i el seu marit Stanley Kowalski, un polonès plebeu i sensual. Els problemes es desencadenaran quan arriba Blanche, la germana d’Stella, psicològicament sacsejada pel suïcidi del seu marit i amb una atracció malaltissa pel seu cunyat.

La directora d’aquest muntatge, Ester Nadal, ha volgut donar un nou enfocament a la història entrellaçant dos registres diferents, el llenguatge clown de Pepa Plana i el llenguatge més seriós de la resta del repartiment. Malgrat el to còmic que s’aconsegueix amb la reinterpretació del personatge de la Blanche, el drama del text continua latent a sobre l’escenari.

L’actriu reconeix que no ha estat fàcil treballar i lligar aquests dos registres amb els seus companys d’escena perquè es tracta de dos discursos diferents. No obstant això, reconeix que els resultats són molt satisfactoris.

Pepa Plana reconeix que la magistral pel·lícula que van interpretar Marlon Brandon i Vivien Laigh els hi ha servit d’inspiració però, en cap cas, han volgut reproduir-la.

Segons Plana, la resposta del públic està sent molt bona i l’experiència és per a ella molt gratificant ja que feia molt de temps que no treballava amb text i amb altres actors, en aquest cas Jorge Picó, Hans Richter, Irina Robles, Sergi Vallès i David Verdaguer.

Per a Pepa Plana, Un tramvia anomenat desig és una gran obra i, per tant, esdevé un regal per als actors que l’han d’interpretar. L’artista convida a tothom a assistir aquesta nit a la funció del Teatre Ateneu ja que podran gaudir d’una reinterpretació d’aquest clàssic vist ara des del segle XXI.

L’espectacle començarà a les 22h. Les entrades són a la venda a la recepció de l’Ateneu. El preu és de 12€ anticipada i 15€ a la taquilla.

No hay comentarios: