miércoles, 21 de octubre de 2009

Cerdanyola se suma a la Jornada d’Acció Global Contra el Canvi Climàtic

Per commemorar aquesta jornada reivindicativa, s'ha programat, a la plaça del Pla de les Alzines el proper 24 d'octubre, una concentració i la lectura d'un manifest.

350.org és el nom amb el que, el proper 24 d'octubre, es celebrarà arreu del món una jornada d’acció contra el canvi climàtic. Es tracta d'una iniciativa promoguda per més de 200 organitzacions i entitats no governamentals dels cinc continents, amb l’objectiu d’impulsar la consciència ciutadana sobre la gravetat del canvi climàtic que estem vivint, i reclamar als governants que emprenguin accions decidides i urgents per tal de frenar-lo i revertir la situació actual.

A Cerdanyola s’ha convocat una concentració i lectura de manifest a les 12 del migdia a la plaça del Pla de les Alzines.

A Catalunya, l’acció consistirà en una marxa lliure de CO2, un trajecte de 350km recorreguts amb vehicles elèctrics i no contaminants a través de diversos pobles i ciutats entre Sabadell i Barcelona, i està organitzada per Ecolúdic, una entitat que promou l’educació i la consciència mediambientals.

En la jornada d’Acció Global Contra el Canvi Climàtic es preveu la realització de més de 3 mil accions reivindicatives, en més de 150 països d'arreu del món. Es tracta doncs d’una acció realment global i unitària. El nom de la campanya es basa en dades científiques sobre la concentració de CO2 a l’atmosfera. La xifra de 350 es refereix a les parts per milió (ppm) d’aquest gas que els experts consideren una quantitat segura i sostenible per al planeta i la humanitat. La concentració actual és de 387 ppm , notablement per sobre d’aquesta quantitat.

El proper mes de desembre es reuniran a Copenhaguen els representants de la ONU, a fi d’establir un nou protocol internacional per fer front al canvi climàtic. La mobilització i empenta dels ciutadans d’arreu del món pot ser útil per a que els acords adoptats siguin realment efectius per a la protecció del planeta.
Cerdanyola.info

No hay comentarios: